Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pasākumi

1
Maijs
Ceturtdiena
12:00

Izstaigā „Stūra māju”

Stūra mājā
Brīvības iela 61, Rīga

No 1. maija līdz 19. oktobrim Okupācijas muzeja projekts „Stūra māja” dos iespēju visplašākajai sabiedrībai iepazīties ar bijušās Valsts Drošības komitejas jeb čekas galveno mītni Rīgā, izveidojot izstādi par tās darbību Latvijā un sagatavojot ēkas apskates maršrutu. Cilvēki varēs apskatīt ieslodzījuma kameras, pagrabus, pastaigas laukumus, pratināmo personu pārvadājamo liftu un izmeklētāju kabinetus. Tas būs atklājums jaunajai paaudzei un valsts viesiem, vienlaikus arī piemiņa tiem, kas cietuši čekas ēkas sienās. Tā sauktajos čekas pagrabos būs instalācija no Nacionālās sardzes materiāliem, tiks eksponētas kameras un virtuve. Sestajā stāvā no augšas varēs novērtēt pastaigu laukumus un apskatīt šauro telpu pratināmo īslaicīgai novietošanai. Piektajā stāvā paredzēts stāsts par robežsardzes priekšnieku, ģenerāli Ludvigu Bolšteinu, kurš, protestējot pret Latvijas okupāciju, darba kabinetā nošāvās. 

Izstāde - bez maksas. Ekskursija ar gidu "Čekas pagrabos" - 5 EUR. Pensionāriem, skolēniem un studentiem - 2 EUR. Ģimenes biļete (2 pieaugušie, 2 bērni) - 10 EUR. Politiski represētajām personām, nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, I un II grupas invalīdiem, bērniem līdz 7 gadu vecumam - bez maksas. 

Biļetes varēs iegādāties kasē Stūra mājas pagalmā.

Norises laiks: 01.05.2014. 12:00 - 19.10.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV