Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pasākumi

25
Maijs
Svētdiena
12:00

Radošie „Pagalma svētki”

Latvijas Mākslas akadēmija
Kalpaka bulvāris 13, Rīga, LV - 1867

25. maijā Latvijas Mākslas akadēmijas pagalmā “Rīga 2014” projekta ietvaros notiks tradicionālie „Pagalma svētki” – tā ir unikāla, pagājušajā gadā aizsākta tradīcija, kas veidota ar mērķi radošā pasākumā apvienot trīs mākslas augstskolas – Latvijas Mākslas akadēmiju, Latvijas Kultūras akadēmiju un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju.

Svētku ietvaros notiek:

- Radošas meistardarbnīcas un paraugdemonstrējumi. To mērķis ir ar dažādu materiālu palīdzību sniegt ieskatu mākslas un dizaina pasaulē. Radošajā gaisotnē ikviens apmeklētājs varēs kļūt par mākslinieku.

- Plenērs zaļajā zonā pie Akadēmijas. Tajā aicināts piedalīties ikviens mākslas augstskolu students vai svētku viesis, skatoties paraugdemonstrējumus vai pievienojoties procesā.

- Ekskursijas pa Latvijas Mākslas akadēmiju un tās tuvāko apkārtni. Tās vada LMA Mākslas zinātnes studenti. Ekskursiju laikā būs iespējams iepazīties ar LMA ēku, tās vēsturi, arhitektūru un telpām, kurās noris studijas un mākslas procesi. 

- LMA studentu mākslas un dizaina darbu tirdziņš. Šos darbus būs iespējams ne tikai iegādāties, bet arī vērtēt kā kopainu – sava veida Latvijas mūsdienu mākslas, jauno un topošo mākslinieku un dizaineru izstādi.    Pagalma svētkus organizē un vada mākslas augstskolu studenti. Tajos piedalīties aicināts ikviens Rīgas iedzīvotājs un viesis. 

Dalība visās svētku aktivitātēs ir bez maksas.

Norises laiks: 25.05.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV