Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Pasākumi

3
Aprīlis
Ceturtdiena
12:00

Pauļa Jakušonokss fotoizstāde „Apkārt” un Ingas Melderes gleznu izstāde „Burvju kalns”

Māksla XO galerija
Elizabetes iela 14, Rīga, LV-1010

Māksla XO galerijā no 3. līdz 29. aprīlim būs skatāma Pauļa Jakušonokss fotoizstāde „Apkārt” un Ingas Melderes gleznu izstāde „Burvju kalns”.

Fotogrāfs Paulis Jakušonoks pie sava projekta, dokumentējot pilsētvidi Rīgā, strādā kopš 2009. gada. Sērijā „Apkārt” ietvertas analogi kopētas melnbaltas fotogrāfijas.

„Sērija „Apkārt”  ir mēģinājums fotografēt pilsētvidē  šķietami ikdienišķo, atrodot  tajā vērošanas procesā radušās personiskās sajūtas un attieksmi formējošus elementus, kas var būt  gaisma, situācija, lietu savstarpējās attiecības un raksturs vai tīri ģeometriskas kompozīcijas,” stāsta Paulis Jakušonoks. „Melnbaltas fotogrāfijas ļauj ieraudzīt vidi grafiskāk, abstraktāk, ģeometriskāk, plašāk interpretēt, ļaujot fotografēt atšķirīgos gaismas apstākļos un gadalaikos, veidojot sēriju un uzsverot kopīgo. Analogā tehnika tiek izmantota gan estētisku iemeslu, gan pašdisciplīnai, gan paša fotografēšanas procesa dēļ.”

„Vasaru bērnības lauki Latvijā. Es – necaurredzama meža vidū, un milzīgais purvs aiz tā. Toreiz dzīves robežas bija tik skaidras: tur, kur beidzas purvs, bija pasaules mala un gals. Izaugšana pievīla: es izmēģināju robežas, un aiz purva atklājās parasts ciemats,” par savas izstādes iedvesmas avoti stāsta Inga Meldere. 

Norises laiks: 03.04.2014. 12:00 - 29.04.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV