Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Pasākumi

24
Aprīlis
Ceturtdiena
12:00

Industrializētā daba – cilvēka iedaba

Jēkabpils Tautas nams
Vecpilsētas laukums 3, Jēkabpils

No 24. aprīļa līdz 31. maijam Jēkabpils Tautas namā būs skatāma fotogrāfiju un grafiku izstāde „Industrializētā daba – cilvēka iedaba”.

Tā skatītājiem var sagādāt pārsteigumu. Vērojot izstādi, tās skatītājiem Latvijā var rasties jautājums, - vai vidē, ko mēs šeit redzam kā iespējamu paraugu, redzam arī Reinas – Rūras apgabala cilvēku, viņa trūkumus un patieso seju? Izstādes atklāšanas vietā iecerēts provocēt diskusiju ar izstādes apmeklētājiem par izstādē redzēto un ietverto problemātiku, kā arī tās pārnešanu uz Latvijā sastopamu līdzīgu vidi ar redzējumu uz to.

Izstādē „Industrializētā daba - cilvēka iedaba” vairākos līmeņos sastopas divas  valstis – Latvija un Vācija, kurām ir senas, ciešas kultūrvēsturiskas joprojām spēkā esošas saites. Izstādes dialogā sastopas divi vizuāli mediji – fotogrāfija un grafika, cits citu savstarpēji papildinot un mijiedarbojoties, cits citam dodot jaunu līmeni. 

Izstādes veidotāji vērš Latvijas iedzīvotāju skatienu uz industriālās vides parādībām un Latvijas industrializētās vides kontekstu. Vienlaicīgi tā ir apmeklētāju skatījuma dažādošana uz industriālo vidi un realitātes uztveres relativizācija.

Izstādes „Industrializētā daba un cilvēka iedaba” darbu kolekciju veidos vairāk nekā pussimts darbu, kuru skaitā ar grafīta zīmuli izpildīti Dirka Fissera zīmējumi un Daigas Kalniņas pārsvarā melnbaltas un monohromas, kā arī krāsu fotogrāfijas.

Norises laiks: 24.04.2014. 12:00 - 31.05.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV