Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pasākumi

3
Maijs
Sestdiena
18:00

Teātra dienas koncerts "Satikšanās"

Jelgavas Pilsētas kultūras nams
Krišjāņa Barona 6, Jelgava, LV 3001

3. maijā plkst. 18:00 Jelgavas kultūras namā notiks teātra dienas koncerts "Satikšanās", ko piedāvā Latvijas Nacionālais teātris.

Maestro Raimonds Pauls un dzejnieks Jānis Peters dziesmās ir satikušies visa mūža garumā, sākot no Manai Dzimtenei, ko dzied tūkstoši, līdz Mēmajai dziesmai, kas tik ļoti piestāvēja samtainajai Noras Bumbieres balsij. Kā abu satikšanās iecerēts arī Nacionālā teātra koncerts, kas pirmizrādi piedzīvos Starptautiskajā teātra dienā. Šis ir tautas dzejnieka Jāņa Petera 75 gadu jubilejas gads, un, kaut arī oficiālais Tautas dzejnieka goda nosaukums viņam netika piešķirts, savā dzejā Peters ir bijis latvietis – tautas liktenis, vēstures grieži, daba un cilvēka dzīve – ir radušas skaistākos vārdus viņa dzejas rindās.

Koncerta 1. daļā skanēs labi pazīstamas un mazāk zināmas Maestro dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem un koncertam īpaši izraudzīti Jāņa Petera dzejoļi, savukārt 2. daļā – jaunākais abu kopdarbs – Čigānu cikls, kā savdabīga paraudzīšanās pāri latviešu sētai uz meža pusi.

Piedalīsies: Marija Bērziņa, Madara Botmane, Marta Ančevska, Zane Dombrovska, Liene Gāliņa, Zane Jančevska, Inga Misāne, Ilze Rudolfa, Liene Sebre, Līga Zeļģe, Jānis Āmanis, Mārtiņš Brūveris, Mārtiņš Egliens, Gundars Grasbergs, Juris Hiršs, Ģirts Jakovļevs, Juris Jope, Ivars Kļavinskis, Ģirts Liuziniks, Mārcis Maņjakovs, Egils Melbārdis, Ivars Puga, Jānis Vimba.

Biļetes iespējams iegādāties biļešu paradīzes kasēs, cena: 9.00 - 15.00 euro.

Norises laiks: 03.05.2014. 18:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV