Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pasākumi

3
Aprīlis
Ceturtdiena
12:00

Laimdoņa Grasmaņa darbu izstāde „Elefantības”

Galerija Pegazs
Rūpniecības iela 18, Rīga

No 3. līdz 25. aprīlim mākslas galerijā Pegazs skatāma Laimdoņa Grasmaņa gleznu, akvareļu un teātra kostīmu un  dekorāciju skiču izstāde „Elefantības”. 

Izstādes „Elefantības” darbi atlasīti, lai parādītu mākslinieka daudzpusību un prasmi dažādos viedos iedvesmot skatītāju, ļaujot tam kļūt par līdzdalībnieku teātra izrādē vai pilsētas ainā vai laivu izbraukumā. Glezniecība, kas pārsteidz ar krāsu trauksmi un dzīvesprieku, glezniecība, kas iedvesmo un aizrauj ar mākslinieka temperamenta klātbūtni ik darbā, pat pēc visiem šiem gadiem. Pārsteidzoša un ekspresīva ir L.Grasmaņa glezniecība – viņa dzīves laikam neraksturīga, neizdabājoša. Mākslinieks bija atradis savu izteiksmes veidu un izmantoja to kaislīgi it visā ko radīja – gan portretos, kuros iemūžināti teātra un mākslas dzīves laikabiedri, gan ainavās un klusajās dabās, scenogrāfijās un akvareļos. L.Grasmanis īpaši mīlēja ūdeņus – jūru, upes, laivas, tīklus – visu trauksmaino un piedzīvojumu pilno garu, kas tā vien, šķiet šļācās pāri malām – tāds spēks un prieks staro no viņa darbiem. 

Norises laiks: 03.04.2014. 12:00 - 25.04.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV