Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Pasākumi

1
Aprīlis
Otrdiena
12:00

Atpakaļ mājās

Teātra nams Jūras vārti
Karlīnes iela 40, Ventspils

No 1. aprīļa līdz 12. maijam teātra nama "Jūras vārti" lielajā izstāžu telpā būs skatāma mūsdienu mākslas izstāde, kurā piedalīties ir aicināti jaunie mākslinieki, kuri dzimuši un mācījušies Ventspilī, bet šobrīd strādā vai studē Rīgā, citās Latvijas pilsētās un dažādās pasaules valstīs. Tādēļ izstādei izvēlēts nosaukums "Atpakaļ mājās".

Pasaules globalizācijas progress ir neapturams un arvien vairāk cilvēku dodas prom no dzimtajām mājām meklēt laimi un iespējas plašākā pasaules telpā. Šī kustība ir dabiska un vērtējama daudznozīmīgi, tomēr cilvēka emocionālā atmiņa, notikumi, pieredze un pamatu jēdziens saistās ar mājām un ir nesaraujams visa mūža garumā. 

Šī projekta laikā esam aicinājuši jaunos māksliniekus domāt par emocionālām, fiziskām, sentimentālām, asociatīvām utml. saitēm ar dzimto pusi un meklēt veidus, kā ievibrēt mājas sajūtu savā mākslā, kā uzrunāt tos, kuri nav devušies pasaules ceļos. Kā vietējiem iedzīvotājiem pastāstīt par sevi un savām idejām. Kā šodienas dzimtā pilsēta reflektē jauno autoru apziņā un mudina radošām idejām.

Izstādē būs apskatāmi Rūtas Daubures, Sandras Žvaginas, Paulas Vītolas, Ingas Insbergas un Reiņa Gailīša darbi.

Ieeja bez maksas.

Norises laiks: 01.04.2014. 12:00 - 22.05.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV