Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pasākumi

22
Aprīlis
Otrdiena
18:00

Apslēptās patiesības II

Nabaklab
Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 12, Rīga, Latvija, LV-1010

22. aprīlī klubā "Nabaklab" notiks KINO BIZE spēlfilmu seanss un lekcija "Apslēptās patiesības II".

Programmā:

Plkst. 18.00 - Panika Adatu parkā / The Panic in Needle Park (Rež. Džerijs Šacbergs / Jerry Schatzberg. ASV, 1971, 110 min ).

Helēna un Bobijs satiekas nejauši. Viņš pārdod heroīnu viņas draudziņam, kurš neilgi pēc šīs tikšanās pazūd no pilsētas. Ar mežonīgu pievilcību apveltītais narkodīleris apciemo meiteni slimnīcā pēc aborta. Abu jūtas ir spēcīgas, un drīz vien Helēna pārvācas uz Bobija dzīvokli Adatu parkā. Meitene ir pārliecināta, ka apkārt valdošais pagrimums viņu neietekmēs, tomēr drīz vien, garlaicības mākta, slepus sper pirmo soli Bobija narkotiku pasaulē.

Harismātiskais, jauneklīgais Als Pačīno un pārējie aktieri parāda brīžiem elpu aizraujošu meistarību, iejūtoties sāpīgi un reālistiski parādītajā heroīna lietotāju ikdienā. Kitija Vinna saņēma Kannu kinofestivāla balvu par labāko aktrisi galvenajā lomā.

Plkst. 20.30 - Apslēptais / Caché (Rež. Mihaels Haneke / Michael Haneke. Francija, Austrija, Vācija, Itālija, ASV, 2005, 117 min).

Žoržs, literatūras apskatnieks televīzijā, saņem slepeni filmētu video, kurā uzņemta viņa ģimene, kā arī neizprotamus zīmējumus, kas vieš satraukumu. Viņam nav ne jausmas, kas varētu būt šī sūtījuma autors. Ar laiku ieraksti kļūst arvien personiskāki, intīmāki. Filmētājs visdrīzāk pazīst Žoržu. Viņš jūt, ka viņam draud briesmas, tomēr policija atsakās palīdzēt, jo nav tiešu draudu. Pakāpeniski atklājas, ka videomateriāli ir saistīti ar kādu šausmīgu pāridarījumu, ko Žoržs paveicis savā bērnībā. Kas toreiz notika un kas drīzumā notiks?

Izcilā režisora Mihaela Hanekes filma „Apslēptais” saņēma neskaitāmas balvas un nominācijas, tostarp Kannu kinofestivāla balvu par labāko režiju un Eiropas Kinoakadēmijas balvu par labāko filmu.

Lektors: kino zinātnieks Viktors Freibergs.

Klubs atvērts no plkst. 12:00; sākums plkst. 18:00.

Ieeja bez maksas.

Norises laiks: 22.04.2014. 18:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV