Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Pasākumi

21
Marts
Piektdiena
12:00

Tatjanas Krivenkovas un Jekaterinas Sazonovas izstāde "Mošanās"

Rīgas Porcelāna muzejs
Kalēju iela 9/11, Rīga

No 21. marta līdz 20. aprīlim Rīgas Porcelāna muzejā apskatāma mākslinieces Tatjanas Krivenkovas un keramiķes Jekaterinas Sazonovas kopīga izstāde "Mošanās".

Tatjana Krivenkova savā radošajā daiļradē vienlīdz veiksmīgi apvieno darbošanos glezniecībā, grafikā un porcelāna apgleznošanā. Izstādē apskatāma krāsaino litogrāfiju sērija “Asni”, kas lieliski demonstrē mākslinieces raksturīgākās rokraksta pazīmes – minimālistiska, bet vienlaikus gleznieciska estētika, neuzbāzīgs konceptuālisms un domas viengabalainība.

Jekaterina Sazonova ir talantīga keramiķe no Pēterburgas, kur studējusi dizainu un mākslu. Šajā izstādē skatāmi viņas mākslas darbi ar asociatīvu augu motīvu, kā māksliniece pati saka – kāposti, sīpoli, rozes utml.. Jekaterinas Sazonovas darinātajiem dizaina un mākslas darbiem piemīt vienkārša, pat askētiska, bet izteiksmīga, eleganta forma un izsmalcināta stila izjūta.

Mākslinieču kopīgā izstāde "Mošanās" ir skaists pavasara vēstnesis muzejā. Abas mākslinieces vieno sirsnīga vienkāršība gan mākslā, gan dzīvē, augsti mākslas standarti un atbildības sajūta pret savu mākslas darbu skatītāju.

Norises laiks: 21.03.2014. 12:00 - 20.04.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV