Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pasākumi

10
Aprīlis
Ceturtdiena
12:00

Iveta Vecenāne - Vijas dzintara pavediens

Andreja Upīša memoriālais muzejs
Brīvības iela 38–4, Rīga

No 10. aprīļa līdz 20. jūnijam Andreja Upīša memoriālajā muzejā būs skatāma mākslinieces Ivetas Vecenānes izstāde Vijas dzintara pavediens.

Šo izstādi māksliniece Iveta Vecenāne sauc par lielāko dzintara gobelēnu pirmizrādi. Darbi tapuši gada laikā, tajos kopā ar augstvērtīgiem materiāliem – zīdu, kašmiru, vilnu un liniem – ieausts unikālais dzintara pavediens.

Iespējams, Iveta Vecenāne šobrīd pasaulē ir pirmā un vienīgā māksliniece, kas auž ar dzintara diegu. Ar augsto tehnoloģiju palīdzību to radījusi RTU zinātniece Dr. Inga Lašenko. Mākslinieces un zinātnieces kopdarbs, instalācija „Kas dzintaram vēl prātā?”, kas veidots kā Rīgas, 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas, projekta daļa, sajūsminājis izstāžu apmeklētājus Itālijā, Romas Etrusku muzejā, Kanādā, Vācijā, Ukrainā un Baltkrievijā.

„Dzintars ir unikāls vēstures liecinieks, tā zīdainais pavediens savieno senlaikus ar mūsdienu unikālo izgudrojumu – poliamīdā iestrādāto smalko dzintara pulveri. Ļaušanās dzintara pavediena vijumam un siltajam plūdumam ir mana laimes sajūta, veidojot mazā formāta darbus,” saka māksliniece.

Izstādē Andreja Upīša muzejā līdzās gobelēniem būs apskatāmas mākslinieces veidotās ilustrācijas grāmatai „Mans vectētiņš Antoniņš”.

Norises laiks: 10.04.2014. 12:00 - 20.06.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV