Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pasākumi

31
Maijs
Sestdiena
19:00

Koncertzāles Cēsis atklāšanas koncerts

Vidzemes koncertzāle Cēsis
Raunas iela 12, Cēsis

31. maijā notiks Vidzemes koncertzāles Cēsis atklāšanas koncerts ar starptautiski atzītu latviešu mākslinieku un trīs Baltijas valstu diriģentu piedalīšanos.

Koncerta zvaigznes - pasaules operu solisti Aleksandrs Antoņenko un Egils Siliņš, operas solistes Ieva Parša un Kristīne Zadovska.

Tāpat klausītājus priecēs arī pianists Reinis Zariņš, čelliste Kristīne Blaumane, komponists un džeza pianists Raimonds Pauls, kvartets Rix, Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas /Latvija/ vadībā un Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris, diriģenti Andris Poga.  Latvija/, Gintars Rinkjavičus /Lietuva/, Risto Josts  /Igaunija vadībā.

1.daļā latviešu mūzika - centrā to komponistu darbi, kuru dzīve vai darbība kādā ziņā ir saistīti ar Cēsīm - Alfrēds Kalniņš, Marģeris Zariņš, Imants Kalniņš, Kristaps Pētersons un avangardiskā komponiste Santa Bušs ar jaundarbu simfoniskajam orķestrim. Santa Bušs ir cēsiniece, beigusi Cēsu mūzikas koledžu, pašlaik rezidē dažādos jaunās mūzikas forumos Šveicē,Itālijā,Francijā, Holandē.

2.daļā simfoniskais orķestris ar solistiem - Latvijas mūzikas starptautiskās zvaigznes -soprāns Inga Kalna, basbaritons Egīls Siliņš (dzimis Līgatnē), pianists no Čīles Armands Ābols un Reinis Zariņš no Londonas, čelliste Kristīne Blaumane (viņas repertuārā ir interesants jauns Kristapa Pētersona opuss), Latvijas Radio koris, pianists Raimonds Pauls.

Finālā - Cēsu kori kopā ar R.Paulu un orķestri atskaņos svītu no k/f “Teātris”.

Norises laiks: 31.05.2014. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV