Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Pasākumi

21
Aprīlis
Pirmdiena
14:30

Spīdi nu, saulīte

Turaidas muzejrezervāts
Turaidas iela 10, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150

21. aprīlī, plkst. 14.30 Turaidas muzejrezervāta laukumā pie muižas kalpotāju mājas tiks svinēti Lieldienu svētki „Spīdi nu, saulīte!”, kur tautas tradīcijas izdzīvot brīvā dabā aicināti lieli un mazi.

Svētki sāksies ar lielo šūpoļu atvēršanas rituālu, pavasara rotāšanas dziesmām un saimnieku šūpošanu. Kopā ar muzejrezervāta speciālistiem un Siguldas folkloras kopu „Senleja” kā senos laikos tiks krāsotas olas, notiks olu kaujas un ripināšanas sacensības, kā arī tiks spēlētas tautas spēles.

Ikviens tiks izšūpots šūpolēs, tāpēc aicināts ņemt līdzi krāsotu olu, ko pateicībā dot šūpotājiem, kā arī šūpoļu rotāšanai līdzi ņemt plaucētus bērzu zarus un pūpolus. Kā katru gadu tiks izspēlēta tik iemīļotā podu sišana, kuras simboliskā nozīme slēpjas skauģu un nelabvēļu raidīto domu atvairīšanā. Dziesmās tiks daudzināta saule un būs iespēja izzināt senās Lieldienu tradīcijas.

Norises laiks: 21.04.2014. 14:30

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV