Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pasākumi

25
Aprīlis
Piektdiena
12:00

Pētera Martinsona personālizstāde „Pētera dāvanas”

Rīgas Porcelāna muzejs
Kalēju iela 9/11, Rīga

No 25. aprīla līdz 18. maijam Rīgas Porcelāna muzejā apskatāma Pētera Martinsona izstāde „Pētera dāvanas”.

Izstādes nosaukums „Pētera dāvanas” norāda gan uz ekspozīcijai atlasīto darbu izcelsmi, gan Pētera Martinsona atstātā mantojuma augsto vērtību, viņa mākslas darbi kā neskaitāmas dāvanas mums visiem. Ieskatu tajā sniegs arī šī izstāde, kuras eksponāti ir mākslinieka dāvinājumi, kas pašlaik atrodas Rīgas Porcelāna muzeja krājumā un Martinsona draugu un kolēģu privātkolekcijās, kā arī darbi, ko mantojusi mākslinieka ģimene.

Pētera Martinsona darbu tēmu un formu amplitūda ir plaša: virtuozi māla velni, neskaitāmas sapņu vārnas, lielas šamota figūras, ģeometrisku kompozīciju grupas, smalkas, apgleznotas porcelāna detaļas (rotas, svilpītes un zvaniņi), raupjas šamota faktūras un trausli, caurspīdīgi porcelāna torņi un stacijas. Teju visai mākslinieka daiļradei caurvijas grafiskais apgleznojuma rokraksts, izkopts neskaitāmos zīmējumos ar tušu uz papīra.

Izstādē apskatāmie darbi būs gan pazīstami tēli un kompozīcijas no dažādiem daiļrades posmiem, gan līdz šim neeksponēti darbi, kuri gatavoti kā izsmalcinātas dāvanas.

Norises laiks: 25.04.2014. 12:00 - 18.05.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV