Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Pasākumi

26
Aprīlis
Sestdiena
12:00

Laikmeti un personības

Liepājas muzejs
Kūrmājas prospekts 16/18, Liepāja

No 26. aprīļa līdz 25. maijam Liepājas muzejā skatāma Sanktpēterburgas Vaska figūru muzeja ceļojošā izstāde „Laikmeti un personības”. 

Izstādē „Laikmeti un personības” eksponētas divdesmit piecas biblisku, vēsturisku un slavenu personību vaska figūras. Tās stāsta par garīgo un laicīgo pasauli, par aizgājušo un esošo laikmetu.

Viena no centrālajām kompozīcijām izstādē – pēc renesanses mākslinieka Leonardo da Vinči gleznas „Svētais vakarēdiens” motīviem veidotais Jēzus ar 12 mācekļiem. Izstādē pārstāvētas arī citas Bībelē minētas personas – ķēniņš Hērods ar savu pameitu Salomi, kura valdniekam dzīru laikā izprasījusi Jāņa Kristītāja galvu.

Izstādē pārstāvētas arī antīkās pasaules izcilās personības. Piemēram, vaskā atveidots par „medicīnas tēvu” dēvētais Hipokrāts un sengrieķu filozofs, matemātiķis, Sokrāta skolnieks un Aristoteļa skolotājs – Platons.

Moderno laikmetu izstādē pārstāv mākslinieks Salvadors Dalī, kinozvaigzne Merilina Monro, kā arī politiķi – 1963. gadā atentātā nogalinātais ASV prezidents Džons Ficdžeralds Kenedijs ar sievu Žaklīnu Kenediju, kā arī pēdējie Krievijas prezidenti – Dmitrijs Medvedevs un Vladimirs Putins.

Ieejas biļetes cena - EUR 3, bērniem, skolēniem, studentiem, pensionāriem EUR 1,50, ģimenes (5 cilvēki) biļete EUR 5.

Norises laiks: 26.04.2014. 12:00 - 25.05.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV