Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Pasākumi

26
Aprīlis
Sestdiena
12:00

Sabīne Moore "Venēcijas Klusums"

Get Smart cafe
Lāčplēša iela 43/45, Rīga, LV-1011

No 26. aprīla Get Smart cafe būs apskatāma Sabīnes Moores gleznu izstāde "Venēcijas Klusums".

"Gleznās ir karstā vasaras saule, šaurās ieliņas, kuru ēna kontrastē ar spožo debessgaismu. Darbos nav cilvēku, tajos esmu izpaudusi savu vēlmi pēc klusuma tūristu pūļu appludinātajā Vidusjūras pilsētā, pēc miera, kas ir iespējams tikai naktī un rīta agrumā."- stāsta Sabīne.

Gleznas raksturo Venēciju vienkārši: ūdens, itāļu renesanses, baroka arhitektūra, plašas debesis un dūmakainā panorāma. Lielformāta gleznā esmu atainojusi San Marco laukumu ar Basilica di San Marco naktī, kad no laukuma ir nozudis tūristu pūlis un beidzot ir vēsi. Šajā klusumā redz tikai ēkas greznumu. Tā ir populāra vieta. Ainava ar plašajām debesīm ir skats uz Venēcijas panorāmu un atpazīstamajiem arhitektūras siluetiem, kur pāri ūdenim var saredzēt Campanile torņus. Tālumā ir redzams San Marco bazilikas atsevišķais zvanu tornis, San Francesco della Vigna zvanu tornis, San Pietro di Castello zvanu tornis un Madonna dell’Orto zvanu tornis. Izliektais tilts, zem kura brauc motorjahta ir slavenais Venēcijas Realto tilts, kura arkās ir izvietojušies veikaliņi. Tiltam ir trīs gājēju celiņi – šaurākas abās pusēs gar veikaliņiem un plaša promenāde tilta augšā. Šis kvartāls no seniem laikiem ir bijusi Venēcijas tirgus vieta un tiltam blakus ir restorāni un viesnīcas.

Darbos ir iekļauti noskaņas veidojošie pilsētas elementi, kā neiztrūkstošais gondoljers, kas ir tik raksturīgs Venēcijai un ir nokļuvis plašākā ūdens masīvā. Strīpotie stabi ūdenī kalpo laivu piesiešanai, bet dominējošā ir zilizaļā jūras krāsa, kurā atspoguļojas debesis.

Norises laiks: 26.04.2014. 12:00 - 10.05.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV