Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Pasākumi

30
Aprīlis
Trešdiena
12:00

Margaritas Fedinas izstāde „Kāpņu telpas”

Rīgas Jūgendstila muzejs
Alberta iela 12 (ieeja no Strēlnieku ielas), Rīga

No 30. aprīļa līdz 14. septembrim Rīgas Jūgendstila muzejā apskatāma Margaritas Fedinas izstāde „Kāpņu telpas”.

Izstādē būs aplūkojamas arhitektu Fjodora Šehteļa un Ļeva Kekuševa visskaistākās jūgendstila kāpņu telpas, kuras rosinās jaunā rakursā paskatīties arī uz muzeja nama kāpņu telpu, kā arī iespēja iepazīt Rīgas un pasaules jūgendstila mantojumu. 

Ikvienam fotoizstādes „Kāpņu telpas” apmeklētājam būs iespēja paplašināt savu priekšstatu par jūgendstila kāpņutelpām (starp tām ierindojas arī brīnišķīgā kāpņutelpa, kas atrodas muzeja namā), iepazīstot arī jūgendstila lielmeistaru  Fjodora Šehtela un Ļeva Kekuševa daiļradi. 

„Izsenis īres namu un savrupmāju parādes ieeju kāpnes ir to seja un vizītkarte. Jūgendstila laikmetā pieaug kāpņu loma ēkas telpiskajā risinājumā - ap kāpnēm grupējas visas mājas telpas, tās kļūst par centrālo asi, uz kuras, līdzīgi krellēm, rindojas istabas no vestibila līdz guļamistabai. Īres namu kāpnes apvieno visus iemītniekus, visus stāvus, visus dzīvokļus. Kopā ar parādes ieejas grezno vestibilu, kāpnes sagaida viesus un pilda nozīmīgu pienākumu - pārsteigt ar skaistumu un greznību, demonstrēt mājas īpašnieku bagātību jau no paša sliekšņa. Kāpnes ir arī tas elements, kas vecās mājās bez izmaiņām nodzīvojis līdz mūsdienām,” stāsta fotoizstādes autore Margarita Fedina. Jāatzīmē, ka M. Fedina specializējusies jūgendstila arhitektūras fotogrāfijā, un guvusi atzinību daudzās valstīs.

Ieeja izstādē ar derīgu ieejas biļeti muzejā.

Norises laiks: 30.04.2014. 12:00 - 14.09.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV