Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Pasākumi

1
Maijs
Ceturtdiena
12:00

Grupas izstāde „till the end of it”

Māksla XO galerija
Elizabetes iela 14, Rīga, LV-1010

Māksla XO galerijā no 1. maija līdz 3. jūnijam skatāma grupas izstāde „till the end of it”, kurā ar darbiem piedalīsies četri mākslinieki - Entonijs Farū, Džons Kornu un Mišels Kasteņē no Francijas un Latvijas mākslinieks Kristaps Ģelzis.

“Izstāde „till the end of it” izgaismo līdzīgo – modernisma atstāto pirmformu četru laikmetīgo mākslinieku darbos. Tā nav izstāde par modernismu vai šo mākslinieku atstāto vai pieņemto mantojumu. Izstāde pievēršas modernisma estētiskajām iezīmēm, kas panāktas pakļaujot materiālu.

„till the end of it” pulcē četrus dažādu valstu māksliniekus, kas seko sava izvēlētā materiāla loģikai un kontekstam. Katram no viņiem ir sava modernisma definīcija, kas izriet no viņa individuālā ceļa. Taču formā ir rodams līdzīgais. 

Džona Kornu supremātisma meklējumos var redzēt aizguvumus no Kazimira Maļēviča. Šeit modernisma laika formālās prasības pārvērtušās par nepieciešamību.

Dažas no Entonija Farū kolāžām varētu skatīt kā tiešu Anrī Matisa darbu citēšanu, ja vien tās nebūtu vienkārši sagrieztas lapas, kuru mērķis ir parādīt to iekšējās kvalitātes. 

Mišela Kasteņē gleznas seko kolāžu veidošanas loģikai, taču vienlaicīgi atgādina arī Daniela Burēna sistēmas. 

Kristapa Ģelža jaunākie plēves darbi, neskatoties uz to estētiskajām kvalitātēm, nav tieši veltījumi Gustavam Klucim, bet gan konstrukcijas, kas iegūtas, izmantojot līmlenti un krāsu pigmentus,” klāsta Mišels Kasteņē, izstādes idejas autors.

Norises laiks: 01.05.2014. 12:00 - 03.06.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV