Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Pasākumi

1
Maijs
Ceturtdiena
12:00

Nikolaja Drozdovska un Baibas Māzeres izstāde „Akcents pamattēmai"

Jūrmalas pilsētas muzejs
Tirgoņu iela 29, Majori, Jūrmala, LV 2015

No 1. līdz 18. maijam Jūrmalas pilsētas muzejā būs apskatāma Nikolaja Drozdovska un Baibas Māzeres izstāde „Akcents pamattēmai".

Izstāde ir veltījums desmitajai gadadienai, kopš Latvija kļuva par pilntiesīgu Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti. Jūrmalas mākslinieks Nikolajs Drozdovskis atskatīsies uz savas 75 gadu ilgās dzīves radošo veikumu, eksponējot apmēram 40 darbus, bet viņa kundze - māksliniece Baiba Māzere - rādīs 30 gleznas akvareļtehnikā.

Māksliniekiem ir kopīga mīlestība uz Čehijas zemi un cilvēkiem. Tas redzams izstādē tādos Nikolaja Drozdovska darbos kā „Prāga", „Čehu Krumlova", „Čehu Budejovice". Ceļojot pa Beļģiju, radās darbs „Virtuāli par jūru un vikingiem", bet aizraušanās ar džeza mūziku atspoguļojas darbā „Diksilend". Nikolaja Drozdovska galvenie daiļrades virzieni ir glezniecība uz papīra jauktajā un akrila tehnikā, oriģinālgrafika, plakāts, monumentāli dekoratīvi darbi, interjera projekti un to realizācija. Baiba Māzere galvenokārt glezno to, ko redz, un tā ir Priedaine, Čehija, Eiropas pilsētu ainavas, jūra, portreti, klusās dabas.

Norises laiks: 01.05.2014. 12:00 - 18.05.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV