Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Galerijā "Alma" tiks atklāta vācu mākslinieka Heinca - Hermana Jurčeka izstāde "Improvizācija par tēlu bojāejas tēmu"

Galerija Alma, 03.09.2010. 11:11

No 6.septembra līdz 1. oktobrim galerija "Alma" piedāvā vācu mākslinieka Heinca - Hermana Jurčeka izstādi "Improvizācija par tēlu bojāejas tēmu". Iztādes kuratore ir viena no biedrības "Latvijas laikmetīgās mākslas muzejs" starptautiskajiem ekspertiem Raminta Jurenaite.
Galerijā "Alma" tiks atklāta vācu mākslinieka Heinca - Hermana Jurčeka izstāde "Improvizācija par tēlu bojāejas tēmu"

Satriecoši strauji metropoles vidē parādās, aug un pazūd tēli, ļoti agresīva ir pastāvīgā informācijas plūsma, vienlaikus mākslinieki mēģina bagātināt mākslu ar jaunu vizuālās izpratnes pieredzi, šim nolūkam lietojot tiklab tradicionālas, kā arī jaunas tehnoloģijas.

Heincs Hermans Jurčeks savus iespaidus par urbāno vidi izpauž gleznās, "izgudrojot" pats savas formas, krāsas un laukumus.

Impulsus mākslinieks atrod visur – kartogrammās, urbānās un bioloģiskās formās, akciju biržas diagrammās un sludinājumos. Sajaucoties dabas un arhitektūras formām, attīstās sarežģīti tēli. Jurčeka gleznas ir abstraktas, taču ļoti liela loma tajās ir komplicētajai telpai. Izmantojot gan industriālās un dabiskās formas, gan to hibrīdus, viņš rada neskaitāmas telpiskas struktūras un krāsu rakstus, piepildītus ar gleznieciskām, grafiskām, kaligrāfiskām un kolāžas detaļām. Uzsvars tiek likts ne tikai uz kompozīcijas sadrumstalotību, bet arī asimetriju un pat pārrāvumiem.

Jurčeka krāsas, košas un spožas, nav raksturīgas dabiskajai paletei; tās ir sintētiskas, tipiskas industriālai un urbānai videi – te uzzibsnī violeti, sarkani, dzelteni un sudraba toņi. Īpatnējs pretstats ir viņa audekli, kam pamatā likti melnbalti kontrasti un pelēki toņi, kuri noreducē komplicētās struktūras līdz lakoniskām grafiskām zīmēm. Abas gleznu grupas vieno mākslinieka spontānā un rotaļīgā improvizācija savienojumā ar pamatīgumu un ļoti precīzu izpildījumu.

Galerija ALMA atrodas Rūpniecības ielā 1
tālr. 67322311
e-pasts: alma@galerija-alma.lv
www.galerija-alma.lv
Darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai plkst. 12 - 18

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV