Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Andra Vītoliņa personālizstādē "Plastmasas vitamīni"

Galerija Alma, 06.09.2011. 09:46

No 8. septembra līdz 21. oktobrim galerijā Alma būs apskatāma Andra Vītoliņa personālizstādē "Plastmasas vitamīni". Tie ir piecpadsmit jauni divu gadu laikā tapuši darbi, kuros mākslinieks konceptuāli/ vizuāli spēlējas ar savā pilsētā ieraudzītiem industriāliem paradoksiem, atrastiem būvniecības „brīnumiem" – pompozi uzsāktiem,pamestiem utopiskiem objektiem, puspabeigtām daudzstāvu konstrukcijām. Kaleidoskopiska dinamika, lakonisms, vilinoši luminiscējošās akrila /eļļas krāsas veido tēlus par tempu, sadrumsatalotību, īslaicīgumu.
Andra Vītoliņa personālizstādē "Plastmasas vitamīni"

"Neuzceltie objekti noārdās fantastiski ātri. Koki un zālē tos eleganti aprij pusgada laikā. Sirojoši bezdarbnieki noskrubina visu noderīgo, atrok kabeļus un izkomplektē konstrukcijas...." skaidro mākslinieks.

Andris Vītoliņš (1975) aktīvi piedalās izstādēs un dažādos mākslas projektos kopš 1996. gada Latvijā, Austrum/Rietumeiropā, Āzijā. No 2009. gada studē doktorantūrā, ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļā, bakalaura grādu vizuālās komunikācijas nodaļā, trīs gadus studējis dizaina nodaļā. 2004. gadā saņēmis žurnāla „Latvijas Arhitektūra" gada balvu par labāko debiju.

Jaunais talantīgais autors pazīstams arī kā erudīts kulturologs un sociāli aktīvs mākslinieks.

Tūlīt pēc personālizstādes Rīgā Andris Vītoliņš dosies uz Zalcburgu, lai piedalītos prestižajā "Hangart 7" mākslas izstāžu projektā.

Mākslinieka darbi kolekcijās:

Latvijas Nacionālais Mākslas muzejs, Latvija
Baku modernās mākslas muzejs, Azarbedžana
Hypothekenbank, Essene, Vācija
Swedbank, Latvija
DnB NORD banka, Latvija
Privātkolekcijās Latvijā un Igaunijā

Foto: Andris Vītoliņš "Ilgtermiņa investīcijas". 2010, audekls/akrils ,diametrs 100 cm. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV