Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas Televīzija Kārļa Sebra piemiņu godinās ar īpašu programmu

Ieviņa Ancena, 14.01.2009. 16:09

Piektdien, 16. janvārī, Latvija mūžībā pavadīs aktieri Kārli Sebri. Latvijas Televīzija leģendārā skatuves mākslinieka piemiņu godinās ar īpašām pārraidēm, veicot izmaiņas plānotajā programmā.

Piektdien, 16. janvārī, plkst. 10:35 būs skatāma Telefilmas-Rīga 1974. gadā uzņemtā īsfilma „Kolā Brinjons”. Režisora un scenārija autora M. Pjarna kinolentē kopā ar Kāri Sebri redzama viņa ilggadējā skatuves partnere Elza Radziņa un Gunta Virkava. Filmas operators – V. Voitinskis, mākslinieks – J. Sitnieks.

Plkst. 19:30 - raidījuma „100 g kultūras” speciālizlaidums. Tajā būs fiksētas dažādu aktieru, mākslinieku, teātra zinātnieku un skatītāju izjūtas, mūžībā pavadot vienu no šarmantākajiem teātra vecmeistariem. Studijā viesosies viņa teātra krustdēls Mārcis Manjankovs.

Plkst. 20:00 (raidījuma „100. pants vietā) interviju ar Kārli Sebri skatīsim „LTV portretu izlasē”. Tieši šis raidījums, tapis 2007. gada Ziemassvētku laikā, kļuva par pēdējo interviju ar Kārli Sebri, ko fiksējusi Latvijas Televīzija.

Savukārt sestdien, 17. janvārī, plkst. 12:40 skatītājiem piedāvāsim R. Blaumaņa lugas „Indrāni” 1989. gada iestudējumu Latvijas Nacionālajā teātrī. Tajā Kārlis Sebris būs Indrānu tēvs. Šī loma ir viena no visnozīmīgākajām Meistara lomām, kas latviešu cilvēka apziņā visprecīzāk personificē asociācijas ar Blaumaņa radīto tēlu.
   
Kopumā Latvijas Televīzijas videoarhīvā rodami daudzi ieraksti, kuros redzam Kārli Sebri. Kultūrvēsturiski dārgumi ir Nacionālā teātra iestudējumi: R. Blaumaņa „Indrāni”, A. Eglīša „Bezkaunīgie veči”, L. Stumbres „Sarkanmatainais kalps”, K. Džeroma „Mīļais melis”, kas kļuvis par viņa daiļrades kvintesenci kopspēlē ar Elzu Radziņu. Ī. Žamiaka „Hamilkāra kungs”, J. Ivaškēviča „Vasara Noānā”, E. Skarpetas „Skrandaiņi un augstmaņi”, īsfilma „Kolā Brinjons”. Tāpat LTV arhīvā saglabājušies arī aktiera jubileju un radošo darba vakaru ieraksti, kuri arī turpmākajām paaudzēm neļaus aizmirst Kārļa Sebra talantu.

Ar īpašo programmu, godinot Kārļa Sebra piemiņu, Latvijas Televīzija izsaka visdziļāko līdzjūtību mākslinieka ģimenei, draugiem un kolēģiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV