Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LTV7 demonstrēs filmu "Baraks Obama, cilvēks, kuru negaidīja"

Ieviņa Ancena, 14.01.2009. 18:06

Rīt, 15. janvārī, plkst. 20:10 LTV7 piedāvās pērn uzņemto Francijas dokumentālo filmu „Baraks Obama, cilvēks, kuru negaidīja”. Tā veidota, sekojot jaunākajiem notikumiem ASV Baltajā namā.
LTV7 demonstrēs filmu "Baraks Obama, cilvēks, kuru negaidīja"

Pirms 50 gadiem ASV sabiedrībā baltajiem un melnajiem cilvēkiem nebija vienādu tiesību. Izšķiroša nozīme segregācijas tiesiskai izbeigšanai bija brāļiem Kenedijiem, kā arī Lidonam Džonsonam. Vēlāk, panākot vienošanos starp demokrātiem un republikāņiem, likumi bija jāīsteno dzīvē, veicot tā saucamo “pozitīvo diskrimināciju”, kas aizsākās 70. gados.

Šajā kontekstā ASV jaunievēlētais prezidents Baraks Obama ir „cilvēks, kuru negaidīja”. Kurš varēja iedomāties, ka 21. gadsimtā metiss pretendēs uz augstāko varu valstī? Francijas dokumentālā filma stāsta par šī procesa pēctecību, atklājot daudzus nezināmus faktus. Latvijā tā tiks demonstrēta pirmoreiz.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV