Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Trīs pērles vienā grāmatā

Lauma Pliena, 16.01.2009. 21:08

Apgāds “Jumava” laidis klajā P. Struberga ceļojuma aprakstu “Trīs pērles Āzijas kaklarotā” un aicina uz grāmatas atvēršanas svētkiem 20. janvārī plkst. 16.30 ”Jumavas grāmatnīcā” Dzirnavu ielā 73, Rīgā, kur pats autors dalīsies iespaidos ar tālajām Austrumu zemēm.
Trīs pērles vienā grāmatā

Noslēpumainais un eksotikas pilnais Āzijas kontinents jau gadsimtiem ilgi ir vilinājis pie sevis daudzus jo daudzus zinātkārus un piedzīvojumus alkstošus ceļotājus. Šoreiz autors iepazīst kontrastiem bagāto Indiju, apskata seno hinduistu karalisti Nepālu laikmetu griežos un atklāj “debesu valstības” Tibetas vilinājumu. Autora stāstījums iedvesmo un parādot valstis ne tikai kā tūristu iecienītas pastkartes, bet arī aizved spilgtā iztēles ceļojumā, kas ļauj sajust Himalaju vēju, sadzirdēt skaņu, ko veido simtiem lūgšanu karodziņu, plīvojot garajās krāsu virtenēs, izgaršot saldus augļus, sajust garšvielu smaržu un atšķirīgo valodu.

Pēteris Strubergs, grāmatas autors:

“Mani vienmēr ir vilinājusi brīnišķīgā iespēja palūkoties aiz apvāršņa, klātienē iepazīt tālu zemju dabu, vēsturi, kultūru un tur dzīvojošos ļaudis. Kā parasti, atgriežoties mājās, no gūtajiem iespaidiem veidoju ceļojumu atmiņu mozaīku. Katru iespēju apciemot kādu tālu un līdz šim nezināmu zemi es salīdzinu ar visjaukāko dāvanu, ko cilvēks dzīvē vispār var saņemt. Kad atgriežos mājās un spilgtie iespaidi negrib ne uz mirkli rimt, ķeros pie grāmatas rakstīšanas, lai arī citi varētu uzzināt par ceļojuma laikā redzēto un piedzīvoto.”

Pēteris Strubergs (1945) - Latvijas Olimpiskās komitejas loceklis, pasaules apceļotājs. Raksta ceļojumu aprakstus un izdevis divas grāmatas “Ceļojumu mozaīka”, kurā autors apraksta savus ceļojumus pa Austrāliju un Indoķīnu, un “Sapņu zeme Austrālija”. Ieguvis apgāda “Jumava” tiltulu “Gada autors 2008”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV