Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Devīto reizi notiks Rīgas amatieru teātru festivāls „Rīga spēlē teātri”

Annija Senakola, 19.01.2009. 17:15

Rīgas domes Kultūras departamenta rīkotais Rīgas amatieru teātru festivāls „Rīga spēlē teātri 2009” notiks no šī gada 29. janvāra līdz 7. februārim, dodot iespēju skatītājiem izrādes apmeklēt bez maksas. Festivālam noslēdzoties, apbalvos teātru kolektīvus dažādās nominācijas, kā arī labākais amatieru teātris saņems ceļojošo bronzas balvu „Lielais Toms”.

Festivālā piedalīsies 18 teātru kolektīvi no Rīgas un viesi - Jūrmalas teātris, kopumā festivālā piedāvājot 20 izrādes. „Teātru devīze šajos svētkos būs „spēle”, jo amatierteātri arvien brīvāk apliecina māksliniecisko aktivitāti, teātra radītāju gaumi un intereses, daudzveidīgāk izmanto dažādus spēles paņēmienus un iespējas, ” stāsta festivāla projekta vadītāja režisore Edīte Neimane.

Festivāla izrādes VEF Kultūras pilī un Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā ģilde” būs iespēja apmeklēt bez maksas, savukārt bezmaksas ielūgumus uz izrādēm, kas notiks Rīgas Mākslas darbinieku namā, būs iespēja saņemt no 20. janvāra līdz 5. februārim darba dienās no plkst. 9:00 līdz plkst. 18:00 Rīgas Mākslas darbinieku namā.

Rīgas domes Kultūras departamenta pieaicinātā žūrija lēmumu par festivāla balvām paziņos pēc visu izrāžu noskatīšanās festivāla noslēguma pasākumā, kas notiks 7. februārī Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā Ģilde”. Žūrijā darbosies un ar festivāla dalībniekiem diskusijas veidos režisori Fernando Nope (Zviedrija, Stokholma), Aina Matīsa (Latvijas Kultūras akadēmija) un Jānis Kaijaks (Latvijas Nacionālais teātris).

Festivāla galvenais mērķis ir veicināt amatieru teātru māksliniecisko izaugsmi un kvalitatīvu attīstību, izvērtējot un apbalvojot veiksmīgākos sezonas veikumus. Pagājušā gadā ceļojošo balvu „Lielais Toms” saņēma Latvijas Universitātes Studentu teātris par F. Garsijas Lorkas lugas „Asins kāzas” iestudējumu.

Festivālu rīko Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar Rīgas Kultūras un tautas mākslas centru „Mazā ģilde”, Rīgas Mākslas darbinieku namu un VEF Kultūras pili. Plašāka informācija par festivāla teātra izrādēm atrodama Rīgas domes Kultūras departamenta mājas lapā www.rdkd.lv .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV