Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Nacionālajā teātrī top režisora Viestura Kairiša jauniestudējums "Hipnotiskais brauciens"

Inga Vasiļjeva, 20.01.2009. 15:35

5.februārī Latvijas Nacionālajā teātrī notiks režisora Viestura Kairiša jauniestudējuma „Hipnotiskais brauciens” pirmizrāde, kas top pēc Andreja Upīša stāsta „Sūnu ciema zēni” motīviem.

Izrādes radošā komanda – scenogrāfs Gints Gabrāns, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, dramaturģe Margarita Zieda. Lomās – Jānis Reinis, Gundars Grasbergs, Rūdolfs Plēpis vai Ģirts Jakovļevs, Liene Gāliņa, Daiga Kažociņa, Evija Skulte, Uldis Anže, Gunta Virkava, Līga Liepiņa, Lāsma Kugrēna.

Neskaidrība, apmulsums, krīzes situācija, kas sāk sabiezēt neatrisināmībā, kopīgās dzīves strupceļš un indivīda izmisums, visbeidzot aktīva rīcība risinājumu meklēšanā: šie apziņas stāvokļi ir nodarbinājuši rakstnieku Andreju Upīti gan 1923. gadā, sacerot lugu – reālu pasaku piecos cēlienos „Laimes lācis”, gan 1940. gadā, pārstrādājot savu dramaturģisko sacerējumu patiesīgā stāstā jaunatnei „Sūnu ciema zēni”.

Režisors Viesturs Kairišs kopā ar mākslinieku Gintu Gabrānu, mūziķi Uģi Vītiņu, kostīmu mākslinieci Annu Heinrihsoni un Nacionālā teātra aktieriem 2009. gada Latvijā turpina Andreja Upīša aizsākto darbu – caur komēdijas vitālo spēku domāt par cerību variantiem kopīgās krīzes situācijā, aicinot skatītāju uz hipnotisko braucienu, ceļojumu uz gaismu. Nacionālais teātris turpina sezonu „Sapnis par Latviju”, izrādē „Hipnotiskais brauciens” dodoties pa pēdām Laimes Lācim, vēlreiz izdzīvojot vienu no kolektīvajiem mītiem, pārdzīvojot to un meklējot jaunas skatījuma perspektīvas – kā pārvarēt krīzi savā apziņā šodien un šeit?

Režisors Viesturs Kairišs kopā ar mūziķi Uģi Vītiņu teātra braucienu attīsta „road movie” aizraujošākajās tradīcijās, savukārt par hipnozes spēku gādā Venēcijas biennāles dalībnieks, Vilhelma Purvīša prēmijas šī gada laureāts mākslinieks Gints Gabrāns.




Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV