Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Dailes teātrī rādīs "Stāstus, kas pagriež pasauli"

Ilze Skuja, 23.01.2009. 10:52

Izrādes "Stāsti, kas pagriež pasauli" pirmizrādes notiks 30. un 31. janvārī Dailes teātra Mazajā zālē.
Dailes teātrī rādīs "Stāstus, kas pagriež pasauli"

Dailes teātris ciešā sadarbībā ar Dānijas Kultūras institūtu skatītāju vērtējumam nodod pilotprojektu, kas pievēršas vienai no jauniešu pašizpausmes formām – teātrim – jeb, precīzāk, patiesu, personīgo stāstu stāstīšanai uz skatuves. Turklāt to iespējams paveikt ne vien runas veidā, bet arī ar citiem teātra izpausmes līdzekļiem – dzeju, kustību, skaņdarbiem un deju.

Izrāde "Stāsti, kas pagriež pasauli" ir Kopenhāgenas teātra "Betty Nansen" ierosinātā un Dailes teātra īstenotā projekta KNTAKTS.LV rezultāts. Dānijas kolēģi jau vairākus gadus realizē līdzīgus projektus ar vienojošo nosaukumu C:ONTAKT. Tā ietvaros jaunieši, kuriem līdz šim nav bijusi nekāda nozīmīga pieredze teātra un mākslinieciskās pašizpausmes jomā, izsaka sevi teātrī, radio, žurnālistikā un dokumentālajā kino.

Veidojot izrādi "Stāsti, kas pagriež pasauli", Rīgas skolu jaunieši tika aicināti stāstīt kādu, viņuprāt, nozīmīgu savas dzīves notikumu, kas kaut kādā ziņā ir izmainījis viņu pasaules uztveri. Tomēr jaunieši netika ierobežoti ne stāstu stāstīšanas formas, ne satura ziņā. Skatuves mākslas profesionāļi, kas ar šiem jauniešiem strādāja, pildīja konsultantu funkcijas, ar mērķi jauniešus iedrošināt un ieteikt, kā veiksmīgāk viņi varētu īstenot savas idejas uz skatuves.

Projekta dalībniekiem izrādes laikā ir atļauts pārteikties vai ko sajaukt, savukārt skatītājiem ir atļauts skaļi smieties, raudāt, filmēt un fotografēt.

Šis ir teātris tā īstākajā formā – aktieri, skatītāji un patiess stāsts!

Piedalās - Rīgas skolu jaunieši no Teikas vidusskolas, Ukraiņu vidusskolas, Ziemeļvalstu ģimnāzijas, Natālijas Draudziņas ģimnāzijas, 74.vidusskolas, Š.Dubnova Ebreju vidusskolas un Pļavnieku ģimnāzijas.
Režisors – Didzis Jonovs
Konsultanti - Aina Matīsa, Vita Bekmane, Agris Daņiļēvičs un Gustavo
Ideja - Henriks Hartmans un Mortens Larsens.

Izrādi atbalsta Dānijas Kultūras institūts, Sorosa fonds Latvija, Aizkraukles bankas Sabiedriskā labuma fonds, Eiropas Komisija

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV