Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Uz komēdijas “Rīga – Dakāra” pirmizrādi visas biļetes izpārdotas

Inese Rutkovska, 29.01.2009. 16:30

7.februārī Dailes teātra mazajā zālē notiks sensacionālas komēdijas “Rīga – Dakāra” pirmizrāde, kuras varoņu ādā iejutīsies humoriste Jana Duļevska un aktieris Jānis Jarāns.

Uz pirmajām divām izrādēm, kas notiks 7. un 8.februārī, visas biļetes jau pilnībā izpārdotas. Taču nevajag noskumt tiem, kas nav laikus paguvuši tās iegādāties, jo jau 13.februārī izrādi būs iespējams noskatīties Ogres koncertzālē „Ogres Prestižs”, bet 19. un 20.martā „Rīga – Dakāra” atgriezīsies Dailes teātrī. Tuvākajā laikā izrāde viesosies arī citās Latvijas pilsētās.

“Rīga – Dakāra” ir pat pārāk reālistiska komēdija, kas niansēti atspoguļo skandalozas laulāto atklāsmes. Ikviens pāris izrādē atainotajās sievietes un vīrieša attiecībās saskatīs ko negaidīti tuvu un pazīstamu. Seksuālā dzīve, ikdienas paradumi, instinkti, pienākumu sadale un vēl, un vēl – visas šīs tēmas apspēlētas asprātīgi un rotaļīgi, ar smalku humoru un veselīgas ironijas devu. Jāpiebilst, ka izrāde ir ne tikai viegla izklaide, bet arī rosina skatītājus aizdomāties.

Izrādes varoņi – vīrs un sieva – piedalās rallijā „Rīga – Dakāra”, un šis brauciens simbolizē viņu kopīgo laulības dzīves ceļu, tā pagriezienus, kāpumus un kritumus, mierīgus posmus un avārijas. Kā īstā rallijā viņi sacenšas viens ar otru, piedzīvojot gan zaudējumus, gan uzvaras triumfu, taču, kurš ir īstais uzvarētājs, iespējams uzzināt tikai noskatoties izrādi. Interesanti, ka abu varoņu prototips ir reāls laulātais pāris, kas piedalījušies rallijā „Parīze – Dakāra”.

Šo pāri izrādē atveido neatkarīgās skatuves zvaigznes Jana Duļevska un Jānis Jarāns, kas sevi lieliski pierādījuši komēdiju žanrā. Izrādes laikā tiks izmantoti arī dažādi līdz šim neredzēti un atjautīgi tehniski risinājumi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV