Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas Televīzija ir nepatīkami pārsteigta par „Neprāta cenas” veidotāju rīcību

Mārtiņš Pučka, 02.02.2009. 18:22 | komentāri (1)

Latvijas Televīzijas vadība ir šokēta par seriāla „Neprāta cena” veidotāju šodien izplatīto paziņojumu, kas vēsta par vienošanos ar TV3 par seriāla turpmāko veidošanu un pārraidīšanu TV3 ēterā, un uzskata to par neētisku.

„Seriāls „Neprāta cena” ir Latvijas Televīzijas veidots produkts – ideja un oriģināldarbs, un līdz pat šim brīdim iespēja, ka tā veidošanu varētu pārņemt kāda cita telekompānija, pat nav apspriesta. Šobrīd arī nepieļaujam šādu iespēju, jo paši aktīvi meklējam līdzekļus tā atjaunošanai,” uzsver LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Viņš arī uzsver, ka seriāla radošajai komandai nav tiesību vienpersonīgi vienoties par seriāla pāriešanu uz citu televīziju, kas turklāt darīts aizmuguriski, neinformējot Latvijas Televīziju.

„Projekta atjaunošanā esam ieguldījuši gan savus finansiālos, gan materiālos resursus, bijām uzsākuši sarunas ar vairākiem iespējamiem sponsoriem, tāpēc šis paziņojums mūs ļoti nepatīkami pārsteidz,” sašutumu neslēpj E. Kots.

Tikai pāris stundas pirms publicētā paziņojuma šodien LTV darbinieku kopsapulcē seriāla „Neprāta cena” režisore Inta Gorodecka un projekta vadītāja Baiba Saleniece sarunā ar LTV1 kanāla direktori Baibu Šmiti atzina, ka vēl nav skaidrība par projekta turpmāko nākotni, savukārt jau pēc īsa brīža presei tika publicēts paziņojums par seriāla turpmāku veidošanu TV3, kas norāda uz apzinātu Latvijas Televīzijas maldināšanu, jo sarunas ar TV3 projekta veidotāji, visticamāk, jau bija veikuši ilgāku laiku iepriekš. Šādā situācijā LTV uzskata, ka seriāla veidotāji un TV3 ir rīkojošies klaji neētiski.

 „Varētu būt runa par jauna seriāla veidošanu, bet ne par esošā pāriešanu! Turklāt projektā, tā zīmolā un tēlā ir ieguldīti valsts budžeta līdzekļi, un TV3 nav tiesību bez saskaņošanas ar LTV pārņemt seriāla veidošanu. Tāpat mēs uzskatām, ka tā būtu televīzijas skatītāju krāpšana, jo līdzekļi seriāla atjaunošanai tika vākti, izmantojot Latvijas Televīzijas ēteru, un seriāla atjaunošanu ar saviem zvaniem atbalstīja tieši Latvijas Televīzijas skatītāji, cerot, ka seriālu ar viņu palīdzību varēs skatīt turpat, kur līdz šim – Latvijas Televīzijā. Kā zināms, LTV apraide, pretēji TV3, tiek nodrošināta visā Latvijas teritorijā. Tā būtu ļoti neglīta rīcība pret skatītājiem, kas ziedojuši.”

Kā zināms, LTV no seriāla „Neprāta cena” veidošanas atteicās sakarā ar 2009. gada valsts dotācijas kraso samazinājumu par 2,4 miljoniem latu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV