Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jūrmalas leļļu studija uzved lugu bērniem "Uguns dvēselīte"

Kristaps Liepiņš, 03.02.2009. 17:10

15. februārī plkst. 16:00 Jūrmalas teātrī demonstrēs J.Cimermaņa leļļu luga pašiem mazākajiem skatītājiem "Uguns dvēselīte".
Jūrmalas leļļu studija uzved lugu bērniem "Uguns dvēselīte"

Pirms vairākām sezonām Jūrmalas teātrī tika iestudēta H.Paukša luga „Saules mazmeita”, kurā kopā ar aktieriem uz skatuves darbojās arī lelles. Tad radās ideja par leļļu teātra studijas izveidi Jūrmalas pilsētā. Izrādei „Saules mazmeita” lelles un butaforijas veidoja aktrise Inguna Radziņa, kuras veidotās lelles ir priecējušas gan bērnu, gan pieaugušo acis Skandināvijas valstīs un Eiropā.
 
2007. gadā ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu Jūrmalas teātrī ir izveidota Jūrmalas leļļu teātra studija, kurā jauniešiem, un ne tikai, ir iespēja iepazīties ar leļļu gatavošanas noslēpumiem un to vadīšanas daudzveidīgajām iespējām. Leļļu studijas vadītāja Inguna Radziņa atzīst, ka šāda iespēja pilsētā veidot lelles un iestudēt leļļu izrādes ir ļoti pozitīva. Tā ir vēl viena interesanta iespēja jauniešiem iepazīties un aizrauties ar teātra mākslas veidu, kas varbūt ir nedaudz sarežģītāks par visiem ierasto teātri ar aktieriem. Šeit katram aktierim jāmācās iedot dzīvību savai lellei, tāpēc ir ļoti pozitīvi tas ka pie mums būs tā iespēja mēģināt pašiem izzināt kā top lelles, līdz ar to labāk saprast kā viņas atdzīvināt, lai skatītāju uzrunātu tieši lelle, saka Inguna Radziņa. Arī Jūrmalas teātris ir gandarīts par šādu iespēju, ka paralēli darbojas ne tikai teātra trupa, bet arī Jūrmalas jauniešu un bērnu teātris un leļļu teātra studija. Tā kā iepriekš jau ir bijušas izrādes kurās nepieciešamas lelles, tad tagad būs iespēja daudz vienkāršāk realizēt idejas ar lielākām un mazākām lellēm arī aktieru izrādēs.

15. februārī, plkst. 16:00 Ingunas Radziņas veidotās lelles Jūrmalas leļļu studijas izrādē J.Cimermanis „Uguns dvēselīte” – režisore Inguna Radziņa. Tas ir stāsts par drosmi, draudzību un godprātību. Kādā lietainā vakarā draugi nolemj pastāstīt stāstu par Uguns dvēselīti. Šo stāstu palīdz atdzīvināt vecās rotaļlietas  - Zosulēns, Sivēns, Kaķēns un gudrās filozofes Pūces.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV