Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvija piedalās Viļņas grāmatu gadatirgū

Arita Gutāne, 12.02.2009. 15:13

No 12. līdz 15. februārim Lietuvā „Litexpo” izstāžu centrā notiek 10. Viļņas grāmatu gadatirgus, kas vienlaikus ir arī Baltijas grāmatu gadatirgus, kurā piedalās latviešu rakstnieki, grāmatniecības un literatūras organizācijas.
Latvija piedalās Viļņas grāmatu gadatirgū

Piektdien, 13. februārī, pulksten 18.00 grāmatas „Priedainė" („Piedziedājums") prezentācijas pasākumā uzstāsies latviešu dzejnieki Anna Rancāne, Juris Kronbergs un Knuts Skujenieks, kā arī grāmatas sastādītājs un atdzejotājs - lietuviešu dzejnieks Vlads Brazjūns. Par muzikālo pavadījumu gādās latviešu mūziķis Austris Grasis, sarīkojumu vadīs lietuviešu literatūrzinātnieks Ķēstutis Nastopka (Kęstutis Nastopka). Pulksten 19.00 lietuviešu lasītājiem būs iespēja tikties ar latviešu dzejniekiem un iegūt viņu autogrāfus.

Sestdien, 14. februārī, pulksten 18.00 sarīkojumā „Magnus Ducatus Poesis. Mūzikas un dzejas izpildījums vienā kustībā - Lietuvas lielhercogistes valodas un mūzika" kopā ar Lietuvas, Baltkrievijas, Ukrainas un Polijas dzejniekiem, tulkotājiem un mūziķiem spēlēs Austris Grasis. Tajā pašā laikā Erikas Drungītes (Erika Drungytė) vadībā tiks prezentēta jauniznākušā Liānas Langas dzejas izlase „Vienišieji / Bezpiederīgie".

Pirms Viļņas grāmatu gadatirgus Lietuvas apgādā „Kronta" klajā nācis arī Jura Kronberga dzejoļu krājums „Vilks Vienacis" („Vilkas Vienakis"), kam pievienots kompaktdisks ar komponista Kristapa Graša mūziku un ko lietuviešu valodā atdzejojis Vlads Brazjūns.

Ar jaunākajām latviešu grāmatām gadatirgus apmeklētājus iepazīstinās Latvijas Grāmatizdevēju asociācija, savukārt latviešu literatūras tulkojumus lietuviešu valodā, jaunākos tulkojumus citās valodās un informatīvos materiālus par latviešu literatūru un rakstniekiem piedāvās Latvijas Literatūras centrs.

Latvijas dalību Viļņas grāmatu gadatirgū nodrošina Valsts kultūrkapitāla fonds, grāmatu izdošanu atbalstījis Latvijas Literatūras centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV