Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jūrmalas teātris aicina uz izrādi „Sīpoliņa piedzīvojumi”

Kristaps Liepiņš, 16.02.2009. 18:02

1. martā, plkst. 16:00 Jūrmalas teātrī notiks Jūrmalas bērnu un jauniešu teātra izrāde „Sīpoliņa piedzīvojumi”.
Jūrmalas teātris aicina uz izrādi „Sīpoliņa piedzīvojumi”

20.gs. Itāļu rakstnieks Džanni Rodāri radījis humoristiski aizraujošu un sociāli satīrisku stāstu „Sīpoliņa piedzīvojumi”. Jūrmalas bērnu un jauniešu teātris izspēlē šo piedzīvojumu jebkuram īpašam cilvēkam, kurš tic saviem spēkiem, lai veidotu šo pasauli tīrāku, skaistāku un mīlestībā gaišāku. Draudzīgais Sīpoliņš dodas Dārzeņu, Augļu un Ogu pasaulē iegūt zināšanas un atbrīvot, netaisnīgi apcietināto tēvu, kurš ieslodzīts valdnieka Citrona cietumā. Ceļojuma laikā mazais ceļotājs atklāj, ka galvenie ieroči cīņā par brīvību ir draugi un viņu atbalsts. Sīpoliņa satikšanās ar negodīgo bruņinieku Tomātu rada veselu virkni skaistus, krāsainus piedzīvojumus cīņā par patiesību un brīvību.
     
Režisors Juris Jonelis izrādē atspoguļo vispārcilvēciskās vērtības – brīvību, līdzāspastāvēšanu, saskarsmi, netaisnību, kuras gan pieaugušais, gan bērns, gan pusaudzis katrā laika posmā saskata atšķirīgi, tā veidojot dzīves pieredzi un izpratni par sabiedrību. Izrāde veidota mūsdienīgās skaņās ar satīrisku pieskaņu un aizraus ar krāsainiem tērpiem un dekorācijām. Izrādes vizuālo noformējumu veidojuši Ģirts Alsters un Inguna Radziņa.

No 2000. gada Jūrmalas teātrī darbojas Bērnu un Jauniešu teātris, kura režisors no 2003. gada ir Juris Jonelis. Šajā laikā Jūrmalas Bērnu un Jauniešu teātrī ir iestudētas tādas izrādes kā N.Rudzītis „Biogrāfija” „Porche”, „Biogrāfija II - Vilciens”, „Augšup pa lejup ejošām kāpnēm” pēc B.Kaufmanes romāna motīviem, muzikāla Ziemassvētku izrāde, “Pasaka par Brīnumsvecīti”, kurā piedalījās Jūrmalas mūzikas skolas audzēkņi.



Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV