Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Februārī divas Nacionālā teātra repertuāra izrādes skatītājiem būs iespēja noskatīties pēdējo reizi

Inga Vasiļjeva, 17.02.2009. 22:04

Šīs nedēļas nogalē Nacionālajā teātrī pēdējo reizi tiks rādītas divas repertuāra izrādes - "Tēvocis Vaņa" un "Sarunas kaimiņistabās".

21.februārī plkst.12.00 Lielajā zālē Antona Čehova lauku dzīves ainas „Tēvocis Vaņa”. Tveicīgas vasaras dienas un naktis. Sirmais profesors Serebrjakovs ar savu jauno un skaisto sievu ierodas lauku īpašumā pavadīt mierīgas brīvdienas, bet dzīve ir traģikomēdija, un miers pārvēršas nemierā. Izrādās, ka te neviens nav gandarīts par savu dzīvi – ne abi laulātie, ne tēvocis Vaņa, kas savu mūžu pavadījis, strādājot, lai nodrošinātu profesora dzīvi pilsētā, ne “vienīgais inteliģentais cilvēks visā apkaimē” - jaunais ārsts Astrovs, ne profesora meita Soņa, kas bezcerīgi iemīlējusies ārstā. Uzkarsētā atmosfēra dara savu – dzimst jaunas jūtas, atskan šāvieni, greizsirdība, mīlestība un izmisums par izniekotu dzīvi iet roku rokā. Edmunda Freiberga jubilejas izrāde!

Lomās: Uldis DUMPIS, Liene GĀLIŅA, Inga MISĀNE, Lolita CAUKA, Normunds LAIZĀNS, Kaspars ZVĪGULIS, Juris HIRŠS, Svetlana BLESS un Jānis KAIJAKS

20.februārī plkst.18.30 Jaunajā zālē atzīšanās drāma „Sarunas kaimiņistabās”, kas iestudēta pēc Fjodora Dostojevska romāna „Noziegums un sods” motīviem.

Izrāde turpina režisora Pētera Krilova uzsākto Dostojevska darba ciklu - "Velniem" sekoja "Brāļi Karamazovi" un "Spēlmanis", dziļi atklājot Dostojevska varoņu garīgo pasauli, domāšanas īpatnības un eksistenciālo pasaules izjūtu. Šoreiz galvenais būs Svidrigailova tēls, jeb tēma par zemisko cilvēkā, kas tāpat ir noziegums, kā Raskoļņikova eksperimenti ar visatļautību.

Lomās: Regnārs VAIVARS, Kaspars ZVĪGULIS, Daiga KAŽOCIŅA, Evija SKULTE, Ināra SLUCKA, Gundars GRASBERGS, Linda ĢĪBIETE




Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV