Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Tiks prezentēta Dragana Klaiča grāmata „Iztēle bez robežām. Ceļvedis starptautiskai sadarbībai kultūrā“

Krista Kalnarāja, 19.02.2009. 16:18

Pie Latvijas lasītājiem nonākusi jaunākā latviski tulkotā grāmata kultūras nozarē -Dragana Klaiča „Iztēle bez robežām. Ceļvedis starptautiskai sadarbībai kultūrā“, ko izdevusi biedrība „CULTURELAB“. Liepājā interesenti ar grāmatu plašāk tiks iepazīstināti šā gada 5. martā pulksten 12.00 seminārā „Starptautiskā kultūras sadarbība – iespējas un izaicinājumi”, kas notiks Liepājas Latviešu biedrības nama galerijā.
Tiks prezentēta Dragana Klaiča grāmata „Iztēle bez robežām. Ceļvedis starptautiskai sadarbībai kultūrā“

Grāmata ir praktiska rokasgrāmata kultūras darbiniekiem un kultūrpolitikas veidotājiem starptautiskās sadarbības veidošanā. Ceļvedis ir labs mācību palīglīdzeklis kultūras vadības, kā arī citu nozaru kultūras un mākslas studiju programmu studentiem un pasniedzējiem. Tajā aizraujošā un saprotamā valodā, vienlaikus arī konspektīvi, apskatīti dažādi starptautiskās kultūras sadarbības veidošanas aspekti – gan vēsturiskā perspektīva, gan nacionālās atšķirības, gan ekonomisko un politisko faktoru nozīmība, gan dažādi veidi, kā organizēt starptautisko kultūras sadarbību – viesturnejas, festivālus, rezidenču programmas u.c. Grāmatā ir aplūkotas visas pakāpes, kā iecerēto projektu realizēt – sākot no tā ieceres un plānošanas līdz pat finansējuma piesaistei. Grāmatas beigās ir pievienota noderīga praktiska informācija – lielāko Eiropas starptautisko sadarbības tīklu un organizāciju interneta mājas lapu adreses un literatūras avoti.

Grāmatas autors Dragans Klaičs ir profesors Leidenas Universitātē (Nīderlande), kur vada kursu par mākslas un kultūras politiku. Viņš ir neskaitāmu publikāciju autors ar lielu pieredzi starptautisku sadarbības projektu veidošanā. Dragans Klaičs ir vadījis Nīderlandes Teātra institūtu, piedalījies Eiropas teātra žurnāla “Euromaske” dibināšanā, bijis Eiropas kultūras sadarbības tīklu ENICPA un EFAH prezidents. Dragana Klaiča vārds ir zināms arī Latvijas kultūras menedžmenta profesionālajai auditorijai, jo viņš vairākkārt viesojies Latvijā un arī Liepājā, piedaloties konferencēs par kultūras politiku un vadot kultūras menedžmenta seminārus.

Ikviens interesents tiek aicināts izmantot iespēju un grāmatu iegādāties par pazeminātu cenu. Semināra laikā Liepājā grāmata būs pieejama par Ls 3 (Latvijas grāmatnīcās tirdzniecības cena Ls 5).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV