Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LTV1 tiešraidē būs skatāma Latvijas Nacionālā teātra jubileja

Ieviņa Ancena, 20.02.2009. 16:45

Tuvojas Latvijas Nacionālā teātra 90. jubilejas kulminācija, un jau pirmdien, 23. februārī, no plkst. 21:10 LTV1 tiešraidē no Nacionālā teātra skatītāji varēs sekot teātra jubilejas ceremonijai. Tomēr LTV1 programmā līdz tam iekļautas vēl vairākas pārraides, kas pakāpeniski ļaus sagatavoties jubilejas noskaņojumam.

Jau rīt, 21. februārī, būs skatāmas divas Latvijas Nacionālā teātra izrādes. Plkst. 12:30 mazos skatītājus iepriecinās A. Lindgrēnes „Pepija” ar Karinu Tatarinovu galvenajā lomā, savukārt plkst. 21:20 - H. Ibsena "Nora", kurā redzēsim aktierus Indru Rogu, Ivaru Pugu, Uldi Anži, Daigu Gaismiņu, Normundu Laizānu.

Savukārt brīdi pirms Nacionālā teātra jubilejas vakara tiešraides - pirmdien, 23. februārī, plkst. 19:00 - savu sveicienu teātrim sūtīs arī LTV1 raidījums "100 g kultūras". Tā speciālizlaidums stāstīs par teātra jubileju tradīcijām, kā arī liks ieklausīties draudzīgo konkurentu un uzticamo skatītāju vēlējumos. Studijas viesi – svētku uzveduma autore Indra Roga un Nacionālā teātra galvenais režisors Edmunds Freibergs.

Indras Rogas veidotā Latvijas Nacionālā teātra 90 gadu jubilejas koncerta neoficiālais nosaukums ir “Dzīres mēra laikā”. Šis jēdziens izmantots nevis tāpēc, ka gaidāmas pārbagātas svinības, kamēr citi papildina bezdarbnieku rindas, bet gan tieši otrādi – Nacionālais teātris, atskatoties pagātnes notikumos un dažās līdz šim nezināmās vēstures lappusēs, grib uzsvērt, ka teātris Latvijā ir spēlēts un cilvēki to ir skatījušies visos laikos – arī kara gados, arī pasaules ekonomiskās krīzes laikā, arī visbaigākajās Staļina režīma dienās un pat dziesmotās revolūcijas laikā, kad notikumi ielās noteikti bija interesantāki. Mainās nosaukumi un mainās varas, bet teātris paliek – to tad arī parādīs viss uz skatuves sapulcētais Nacionālā teātra kolektīvs.

Kā ziņots, visu februāri LTV Nacionālā teātra 90. jubilejai veltījusi īpašas pārraides - Mārītes Balodes veidoto ciklu „Latvijas teātru vēsture”, virkni Nacionālā teātra aktieru portretējumus no LTV videoarhīva, kā arī četras izrādes.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV