Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Teātris „OCTÓ” aicina uz izrādi „Mīlestība nav darījums, mīlestība ir upuris”

Artūrs Morozovs, 22.02.2009. 00:59

2., 4. un 18. martā plkst. 19:00 Mencendorfa namā Teātris „OCTÓ” aicina uz izrādi „Mīlestība nav darījums, mīlestība ir upuris”.
Teātris „OCTÓ” aicina uz izrādi „Mīlestība nav darījums, mīlestība ir upuris”

Teātris „OCTÓ” – tie ir talantīgi, aizrautīgi un apņēmīgi jaunieši, kuri no 2008. gada oktobra veido teātra trupu profesionālā un pieredzējušā aktiera Imanta Šai vadībā.

Imants Šai ir profesionāls aktieris un aktiermākslas pedagogs, kurš izglītojis un strādājis Latvijā, Krievijā un citur. Kopš 1992. gada galvenokārt darbojies Krievijas teātra un kino vidē un ir aktiermākslas pasniedzējs Krievijas Valsts Teātra institūtā Maskavā.

Pēdējos gados Imants Šai filmējies pie oskarotā režisora Ņikitas Mihalkova (topošajā filmā „Saules nogurdinātie 2”), Zelta palmas zara laureātes Nanas Džordžadzes (topošajā filmā „Ļermontovs”) un Venēcijas kinofestivāla laureāta Gļeba Panfilova.

Trupas darbības pamatā izvirzīta pārliecība: savu lomu ir ticami jāizdzīvo, nevis jānospēlē. Savu aktieru kolektīvu Imants Šai veido no cilvēkiem, kas ir gatavi šai profesijai atdot sirdi un dvēseli un spēj lidot virs ikdienas, izdzīvojot tikai svarīgākos un emocionālākos mirkļus.

Izrāde „Mīlestība nav darījums, mīlestība ir upuris” ir veidota pēc krievu klasikas lugu motīviem. Tajā iekļauti fragmenti no Antona Čehova lugām „Tēvocis Vaņa”, „Kaija”, „Ķiršu dārzs”, „Trīs māsas” un Ivana Turgēņeva lugas „Mēnesis uz laukiem”.

Izrādes galvenā doma: skatījums uz mīlestības pārdzīvojumu no dažādiem morāles saskares punktiem un ētikas aspektiem!

Izrādes notiek Mencendorfa namā (Grēcinieku ielā 18, ieeja no Kungu ielas). Tuvākie norises datumi –  2., 4. un 18. martā, plkst. 19:00. Biļešu iepriekšpārdošana, cena 2 Ls.

Papildus informācija:

Mājas lapa: www.wix.com/teatrisocto/imants

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV