Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Grāmatu namā "Valters un Rapa" viesosies vācu rakstnieks Rihards Dībelis

Kristīne Eižvertiņa, 23.02.2009. 16:12

Piektdien, 27. februārī, plkst. 17.00, Grāmatu namā "Valters un Rapa", Aspazijas bulv. 24, viesosies vācu rakstnieks, romāna "Sātana bībele" autors - Rihards Dībelis.
Grāmatu namā "Valters un Rapa" viesosies vācu rakstnieks Rihards Dībelis

Autors Rihards Dībells dzimis 1962. gadā Vācijā un ir plaši atzīts vēsturisko romānu autors.

"Sātana Bībele" ir vēsturisks romāns par Sātana Bībeli jeb "Codex Gigas" (latviski - Lielā grāmata) - apjomīgāko viduslaiku manuskriptu.

Jau kopš šīs grāmatas rašanās 13. gadsimtā benediktiešu mūku klosterī Podlažicē, Bohēmijā, to apvijušas neskaitāmas leģendas. Pašlaik šī neparastā vēstures liecība glabājas Zviedrijas Nacionālajā bibliotēkā Stokholmā. Grāmatā trūkst vairāku lapu, un zinātnieki un vēsturnieki ir izteikuši dažādus minējumus par to, kas tajās varētu būt bijis rakstīts. Taču populārākais ir uzskats, ka tieši šajās lappusēs ir bijis apslēpts kods, kas ļautu pilnībā izzināt un saprast grāmatā apslēpto informāciju. Turklāt rokraksts visā grāmatas garumā saglabājas nemainīgs. Tas ekspertiem liek domāt, ka darbs tapis neizskaidrojami īsā laika posmā.

Leģenda vēsta, ka kāds mūks, lai izpirktu smagu grēku, licis sevi iemūrēt un zvērējis, ka, lēnām iedams bojā, sarakstīs grāmatu, kurā būs ietverta visa pasaules gudrība. Darba gaitā viņam kļuva skaidrs, ka grāmatu sarakstīt nepagūs. Mūks saucis palīgā sātanu, apsolīdams tam savu dvēseli.

Aicināti visi interesenti!

www.valtersunrapa.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV