Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Grāmatu izstādē "Ķīpsalā" viesosies Latvijās ievērojami cilvēki

Inese Libere, 24.02.2009. 17:06

Latvijas Grāmatu izstādē, kas notiks no 26. februārim līdz 1. martam Starptautiskajā izstāžu centrā "Ķīpsalā", būs sastopami ievērojami Latvijas cilvēki, kas piedalīsies grāmatu atvēršanas svētkos un prezentācijās. Katru dienu izstādes apmeklētājiem būs iespēja tikties ar ievērojamām personībām, kas katrs savā laikā devis ieguldījumu Latvijai un turpina to darīt, aktīvi darbojoties sabiedriskajā, kultūras un mākslas dzīvē.

Izstādes pirmajā dienā 26. februārī plkst. 13.00 atjaunotās Latvijas Valsts pirmais prezidents Guntis Ulmanis piedalīsies pasākumā, kas būs veltīts topošajai grāmatai par viņa prezidentūras laiku.

Savukārt plkst. 15.00 Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalīsies Heraldikas komisijas un izdevniecības “Nordik” izdotās grāmatas “Latvijas ģerboņi. Valsts, pilsētu un teritoriālā heraldika” prezentācijā.

Piektdien, 27. februārī plkst. 11.30 Kultūras programmas stendā būs iespēja tikties ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktoru Andri Vilku, kurš informēs par Latvijas Nacionālās bibliotēkas 90 gadu jubilejas svinībām.

Sestdien, 28. februārī plkst. 12.00 Literārajā kafejnīcā paši jaunākie lasītāji varēs tikties ar žurnālistu publicistu Arno Jundzi, kurš ir autors bērnu grāmatai “Ķiparu Ļerpatu Čieps”.

Plkst. 13.00 Ķīpsalā notiks žurnālistes Līgas Blauas divu grāmatu prezentācija – par gleznotāju Džemmu Skulmi un aktrisi Viju Artmani. Pasākumā būs iespēja tikties ar māksliniecēm Džemmu Skulmi un Kristiānu Dimiteri.

Plkst. 17.00 turpināsies pasākumi jaunajiem lasītājiem, jo turpat Literārajā kafejnīcā notiks tekstilmākslinieces un rakstnieces Ivetas Vecenānes grāmatas “Vectētiņa Antoniņa jaunie piedzīvojumi” atvēršanas svētki. Pasākumā piedalīsies Inese Zandere, Janīna Kursīte, folkloriste Ilga Reizniece.

Izstādes pēdējā dienā, svētdien, 1. martā apmeklētāji varēs tikties ar Dailes teātra aktrisi Akvelīnu Līvmani, teologu Juri Rubeni un psihoterapeitu Viesturu Rudzīti. Plkst. 12.00 notiks Akvelīnas Līvmanes un Lijas Brīdakas grāmatas “Zem sargeņģeļa spārna” atvēršanas svētki. Plkst. 13.00 Literārajā kafejnīcā apmeklētājiem būs iespēja tikties ar grāmatas “Pie tēva” autoru Viesturu Rudzīti un vērot psihodrāmas izrādi “Baltā sieva. – Aspazija. Bulgakovs. Grieķu mitoloģija”. Savukārt plkst. 15.00 notiks svētdienas sarunas ar teologu Juri Rubeni par viņa jaunāko grāmatu “Ievads kristīgajā meditācijā”.

Plašāka pasākumu programma izstādes mājas lapā www.bt1.lv/lbf

Kā zināms, no 26. februāra līdz 1. martam Ķīpsalā notiks “Latvijas Grāmatu izstāde 2009”, kurā izstādes apmeklētāji četrās dienās varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem latviešu un ārvalstu rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem un iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām. Arī jaunākajiem grāmatu lasītājiem izstādē būs interesanti, jo paredzēti īpaši bērniem rīkoti pasākumi.

Izstādi organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatnieku ģildi, Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju, Latvijas Grāmattirgotāju asociāciju, Latvijas Literatūras centru, Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociāciju, Latvijas Rakstnieku savienību, Ventspils

Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju, Latvijas Dramaturgu ģildi, Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi, Latvijas Lasīšanas asociāciju un Latvijas Preses izdevēju asociāciju.

“Latvijas Grāmatu izstādes 2009” darba laiks:

26.–28. februāris  10.00–18.00
1. marts     10.00–17.00

Biļetes cena: Ls 0,50

Pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecības, ieeja bez maksas.

Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja izstādē bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV