Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Iznākusi elektroniskā grāmata par etniskajām attiecībām

LU Preses centrs, 25.02.2009. 12:51

Rakstu krājums „Etnisko attiecību faktors Latvijas vēsturē 20. gadsimtā” sagatavots LU Vēstures un filozofijas fakultātes pētniecības projekta ietvaros. Tas ir pieejams LU portālā.

Projekta grupas pētnieku interese saistīta ar etniskā faktora lomas izpēti Latvijas vēsturē. Grupā ir 8 zinātnieki, pētījuma vadītājs - Dr. hist. Leo Dribins. Pētnieku grupa organizējusi divas konferences un sagatavojusi krājuma manuskriptu.

Tēmas izvēle radās pēc 2006. un 2007. gadā 16 Latvijas vidusskolās un Latvijas Universitātē veiktās socioloģiskās aptaujas. Tā parādīja, ka ievērojama respondentu daļa uzskata etnisko daudzveidību par Latvijas vēstures apgrūtinājumu, kas kavējis mūsu zemes un latviešu tautas attīstību. Daudz bija arī tādu atbildētāju, kas uzskatīja etnisko faktoru par konfrontācijas avotu, bet daudzi citi atzinās, ka nav guvuši pietiekamas zināšanas, lai spētu atbildēt. Turklāt skolās ar latviešu un skolās ar krievu mācību valodu atklājās pretējas izpratnes.

Projekta autori savā 2008. gada pētījumā centušies pēc iespējas objektīvāk parādīt etniskā faktora evolūciju Latvijā 20. gadsimtā, koncentrējot uzmanību uz vēl nepietiekoši izpētītiem jautājumiem.

Izdevuma adrese internetā:
http://www.lu.lv/laikraksts/zinatne/296/etnisko_attiecibu_fakors.pdf


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV