Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

"Orbīta" laidusi klajā kinokritiķa Dmitrija Ranceva grāmatu

www.andrejsala.lv, 27.02.2009. 09:40

Apvienība "Orbīta", kas jau kopš 2006. gada darbojas arī bijušajā elektrocehā Andrejsalas dienvidos, sagatavojusi un sadarbībā ar izdevniecību "Mansards" februārī laidusi klajā kinokritiķa Dmitrija Ranceva grāmatu "Kinotācijas". Teksti par kino un ne tikai.
"Orbīta" laidusi klajā kinokritiķa Dmitrija Ranceva grāmatu

Grāmatā apkopoti analītiski raksti, recenzijas un intervijas, kurās sniegts ieskats Latvijas, Eiropas un pasaules kino. Izdevums ir autora vairāk nekā desmit gadu kritiskās darbības kopsavilkums, kas aptver nozīmīgu mūsdienu kino procesu – no arthouse līdz Holivudai. Krājumā atlasīti vairāk nekā 60 labākie D. Ranceva raksti, kas papildināti ar plašām norādēm uz grāmatā minētajiem vārdiem un filmām. Rakstus apkopojuši pats autors un "Orbītas" pārstāvis Arturs Punte. Grāmatas priekšvārda autors ir D. Ranceva sens draugs un kolēģis kinokritiķis Vadims Agapovs, kurš savulaik rediģējis un sastādījis leģendāro krievu filmu sēriju "Cits kino". Grāmata turpina "Orbītas" bilingvālo izdevumu sēriju – identiska satura sējums iznācis arī latviešu valodā.

D. Rancevs ir viens no populārākajiem kino kritiķiem un ekspertiem Latvijā, jau vairāk nekā desmit gadus viņa raksti regulāri tiek publicēti Latvijas presē un interneta izdevumos, kā arī Krievijā iznākošajos kino žurnālos. Vairākus gadus (2000, 2002, 2006), D. Rancevs ir strādājis kino foruma "Arsenāls" atlases komisijā, ir darbojies nacionālā kinofestivāla "Lielais Kristaps" (2007) un Ziemeļvalstu kino dienu (2005) žūrijā, sešus gadus (1996–2002) ir vadījis raidījumu par kino "Seanss" Latvijas radio 4. kanālā. Pilnīgākais Ranceva darbu arhīvs ir publicēts viņa mājaslapā.

Grāmatu var iegādāties interneta grāmatnīcā Kukii.

Grāmatas izdošanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds, personīgi Vilnis Vītoliņš un SIA "Dzintara Mežs".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV