Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Aprīlī Valmierā notiks II Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls „...un es iešu un iešu!”

Līga Tarbuna, 27.02.2009. 10:42

18. un 19.aprīlī Valmierā, Valmieras Viestura vidusskolas telpās jau otro gadu norisināsies Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls „...un es iešu un iešu!”, ko organizē Vidzemes kultūras un mākslas biedrība „Haritas” sadarbībā ar Tautas teātri „Sprīdītis”. Tautas teātra „Sprīdītis” režisors Roberts Segliņš informē, ka festivālā piedalīsies desmit izrādes. Izrāžu atlase un vērtēšana norisināsies līdz aprīlim.
Aprīlī Valmierā notiks II Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls „...un es iešu un iešu!”

Vidzemes kultūras un mākslas biedrības valdes priekšsēdētāja Solveiga Boicova informē, ka ideja par ikgadēju festivāla „...un es iešu un iešu!” organizēšanu radusies pagājušā gada maijā. Tad tika atzīmēta Tautas teātra „Sprīdītis” 50 gadu jubileja. kuras ietvaros Valmierā norisinājās pirmais Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls.

„Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāla „...un es iešu un iešu!” izrādes tiks izvēlētas konkursa kārtībā, pievēršot uzmanību jaunas formas meklējumiem un izrādes kvalitātei. Savukārt festivāla laikā izrādes vērtēs profesionāla žūrija, labākajam kolektīvam piešķirot speciālu „Sprīdīša” balvu,” pastāstīja Solveiga Boicova, piebilstot, ka šādu festivālu iecerēts organizēt arī nākamajā gadā, veidojot to par ikgadēju tradīciju.

„Tautas teātris „Sprīdītis” festivālā piedalīsies ar divām izrādēm – L. Stumbres „Klasīte” un A. Brigaderes „Maija un Paija”,” stāsta režisors Roberts Segliņš.
   
Festivāla norisi Valmierā finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Valmieras pilsētas pašvaldība un Valmieras rajona padome.

Par Tautas teātri "Sprīdītis"

2008.gadā Tautas teātris „Sprīdītis” atzīmēja 50 darba gadu jubileju. Šajā laikā izveidojusies veiksmīga sadarbība ar vairākiem Latvijas un ārzemju bērnu un jauniešu teātriem. Kolektīvs devies viesizrādēs uz Dāniju, Vāciju, Lietuvu un citām valstīm, tāpat „Sprīdītis” regulāri piedalās festivālos Latvijā – 2006.gadā teātris piedalījās festivālā „Krievu klasika Rīgā”, izrāžu parādē „Gada izrāde 2005”, kā arī festivālā „Ziemeļu stīga” un citos.

Teātris savu repertuāru veido, izvēloties kvalitatīvus un interesantus darbus dažādām mērķauditorijām, akcentējot latviešu dramaturģijas iestudējumus. „Sprīdītī” šo tradīciju aizsāka tā ilggadējais režisors Zigurds Ķesteris un nu jau 12.sezonu turpina viņa un skolas teātra klases absolvents režisors Roberts Segliņš, kura radošo biogrāfiju veido vairāk nekā 100 dažādu autoru darbu iestudējumi. Viņa radošo darbu klāstā Tautas teātrī „Sprīdītis” ir tādi latviešu dramaturģijas iestudējumi kā M. Zālītes „Dzīvais ūdens”, L. Stumbres „Mauglis”, H.Paukša „Godīgā meitene” un citi. Teātrī kopumā darbojas aptuveni simts bērni un jaunieši, daudzi no bijušajiem Tautas teātra „Sprīdītis” dalībniekiem ir kļuvuši par profesionāliem aktieriem un režisoriem. Piemēram, Akvelīna Līvmane, Jānis Kirmuška, Ģirts Ķesteris, Roberts Seglinš, u.c.

Plašāka informācija par Tautas teātri „Sprīdītis” pieejama elektroniski www.valmiera.lv sadaļā „Kultūra”/Teātrim „Sprīdītis” – 50.



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV