Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgas Latviešu Biedrības namā durvis vērs Dramaturgu teātris

Krišs Pujāts, 03.03.2009. 13:04 | komentāri (1)

Ar Leldes Stumbres lugas „Pāris, nepāris” iestudējumu Hermaņa Paukša režijā, 27. martā starptautiskajā teātra dienā Rīgas Latviešu Biedrības namā durvis vērs jauns repertuārteātris „Dramaturgu teātris”, kas turpmāk regulāri izrādīs tikai mūsdienu latviešu dramaturgu lugu iestudējumus. Teātra veidotāji uzskata, ka tieši grūtie laiki ir īstenie, lai stiprinātu un gaismā celtu mūsu tautas gara un kultūras vērtības.

Lai gan oficiāli „Dramaturgu teātris” pastāv jau gandrīz divus gadus, pirmā īstā sezona sāksies tikai rudenī, jo nupat ilgtermiņa nomā iegūtā kamīnzāle un palīgtelpas Rīgas Latviešu biedrības namā vēl jāapgūst. Taču jau marta beigās, aprīlī un maijā teātris izrādīs divas iepriekšējos gados iestudētās izrādes, kā arī trīs jaunus iestudējumus. Savu pirmo pavasari jaunajās mājās Dramaturgu teātra kolektīvs velta sava teātra prezidentes, latviešu dramaturģes Leldes Stumbres daiļradei, piedāvājot trīs jaunus viņas lugu iestudējumus: „Pāris- nepāris” Hermaņa Paukša režijā, (pirmizrāde 27. martā) „Mēs esam pat pazīstami” Daces Bormanes režijā (pirmizrāde 8. maijā) un „Garais dancis” Hermaņa Paukša režijā (pirmizrāde  20. maijā). Savukārt no iepriekšējo gadu iestudējumiem šopavasar skatītājiem tiks piedāvāti Andra Zeibota lugas „Kīntairas rags” un Daiņa Grīnvalda lugas „Rieteklīša uzaušana” atjaunotie iestudējumi. Ar Dramaturgu teātra repertuāru pavasarim ikviens var iepazīties teātra mājaslapā www.dramaturguteatris.lv.

„Es ļoti vēlos, lai Dramaturgu teātris Rīgas Latviešu biedrības nama labajā spārnā kļūst par mūsdienu latviešu dramaturģijas centru. Kultūra ir teju vai vienīgais, kas mūsu valstī vēl ir stiprs, un mēs pierādīsim, ka tā var dot spēku, lai mēs – latvieši tiktu cauri nebūšanām, kas nu piemeklējušas visu pasauli,” stāsta Dramaturgu teātra Valdes priekšsēdētāja Lelde Stumbre.

Rīgas Latviešu biedrības nama labā spārna kamīnzāle šobrīd tiek iekārtota teātra vajadzībām un tajā būs 101 sēdvieta skatītājiem.  Paredzams, ka paralēli Dramaturgu teātra izrādēm, zālē skatītājus pulcēs arī citu teātra trupu iestudējumi, lasījumi un tematiskie vakari. Biļetes uz Dramaturgu teātra izrādēm pavasara sezonai būs nopērkamas „Biļešu paradīzē” no 9. marta.

Dramaturgu teātrī apvienojušies un izrādēs piedalās mūsdienu latviešu dramaturgi, režisori un citi interesenti, kuri spēlētprasmi apguvuši Dramaturgu teātra aktiermeistarības programmā Hermaņa Paukša vadībā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV