Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Dailes teātra aktualitātes maijā un jūnijā

Liene Jakovleva, 03.03.2009. 15:59

5. martā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra maija un jūnija izrādēm. To vidū arī Ēriha Kestnera izrāde bērniem „Punktiņa un Antons” (pirmizrāde 29. maijā), Fjodora Dostojevska „Idiots. Pēdējā nakts” (pirmizrāde 31. maijā), kā arī Dailes teātra 9. studijas diplomdarba izrādes.

Tikai pirmajā biļešu pārdošanas dienā 5. martā biļetēm uz visām maija un jūnija izrādēm tiks piemērota 20% atlaide.

29. maijā pirmizrādi piedzīvos Ēriha Kestnera „Punktiņa un Antons” – izrāde bērniem 2 daļās Dž.Dž.Džilindžera režijā. Punktiņu atveidos Ilze Ķuzule vai Ilona Balode, bet Antons būs Lauris Subatnieks vai Lauris Dzelzītis. Pārējās lomās - Dainis Gaidelis (Poges kungs), Sarmīte Rubule (Poges kundze), Ilze Vazdika (Berta), Marīna Janaus (Antona māte), Ieva Pļavniece (Andahtas jaunkundze), Aldis Siliņš (Velna Roberts), Gints Grāvelis (Gotfrīds Kleperbeins), Lauris Subatnieks vai Lauris Dzelzītis (Bremzera kungs), Juris Gornavs (Hābekusa kungs), Pēteris Gaudiņš (Policists). Kopā ar režisoru Dž.Dž.Džilindžeru iestudējumu veidos scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis un kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa.

31. maijā Kamerzālē notiks pirmizrāde, kurā skatītāji varēs iepazīt Dailes teātra 9. studijas absolventus, kuru ienākšana teātrī ir ilgi gaidīts un cerību pilns notikums – gan pašam teātrim, gan skatītājiem. Pēc Fjodora Dostojevska romāna motīviem veidotā izrāde „Idiots. Pēdējā nakts” (atgriešanās dzimtenē 13 ainās) top režisoru Indras Rogas un Mihaila Gruzdova vadībā. Līdzās jaunajiem režisori lomas uzticējuši Dailes teātra pieredzējušajiem aktieriem - Rēzijai Kalniņai (Ļizaveta Prokofjevna Jepančina), Jurim Žagaram (Ivans Fjodorovičs Jepančins), Artūram Skrastiņam (Lukjans Timofejevičs Ļebedevs), Jurim Bartkevičam (Ardalions Aleksandrovičs Ivolgins), Ģirtam Ķesterim (Jevgeņijs Pavlovičs Radomskis) un Harijam Spanovskim (Afanasijs Ivanovičs Tockis). Scenogrāfiju veido Andris Freibergs, kostīmu māksliniece – Ieva Kauliņa, oriģinālmūziku raksta Arturs Maskats.

Jūnijā Dailes teātra Mazajā un Kamerzālē būs skatāmas arī Dailes teātra 9. studijas diplomdarba izrādes – Rūdolfa Blaumaņa „Ugunī” un Alekseja Ščerbaka „Pulkvedis Pilāts”.

Biļetes Dailes teātra un „Biļešu Paradīzes” kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv. Iespējams iegādāties arī e-biļetes.

    

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV