Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LTV1 nedēļas nogalē sūtīs īpašus sveicienus savām skatītājām

Ieviņa Ancena, 03.03.2009. 17:40

Nedēļas nogalē LTV1 sūtīs īpašus sveicienus savām skatītājām Starptautiskajā Sieviešu dienā, tāpēc programmā iekļautas gan romantiskas filmas un tematiski raidījumi, gan lieliski koncerti. Turklāt svētku programma visas daiļā dzimuma pārstāves izklaidēs gan 7., gan 8. martā.
LTV1 nedēļas nogalē sūtīs īpašus sveicienus savām skatītājām

Sievietēm veltīto programmu LTV1 uzsāks jau 7. martā plkst. 11:00 ar romantisko filmu „Sapņu lidojums”. Pēc populārās vācu rakstnieces Utas Danellas romāna tapušajā filmā kaislības risinās uz skaistas kalnu ainavas fona. Arī mīlētāji ir jauni un skaisti: kad Juliana iepazīstas ar Filipu, abu acīs aust cerība, ka šī satikšanās varētu būt Sākums. Tieši tādas pašas cerības spārno Zāru brīdī, kad viņa iepazīstas ar savu jauno priekšnieku, kurš izrādās neviens cits kā Filips. Izrādās – abas māsas tieši viņu izraudzījušās par savu sapņu vīrieti. Bet Zāru mīl Lūkass, kurš, dziļu jūtu pārņemts, bildina mīļoto sievieti. Ko Zāra var atbildēt, ja viņa dzīvo tikai ar domām par Filipu? Mīlas līkloči noteikti neatstās vienaldzīgas arī LTV1 skatītājas.

Bet sestdienas vakars plkst. 19:00 sāksies ar Raimonda Paula dziesmu programmu „Sievietes vārds”. Turklāt Maestro mūzika skanēs arī vakara turpinājumā – Rīgas kinostudijas mākslas filmā „Dāvana vientuļai sievietei”, kas LTV1 ēterā iekļauta plkst. 19:15. Režisora Ērika Lāča ekscentriskā komēdija stāsta par vieglo automašīnu zagļiem un milicijas medībām 70. gadu Latvijā, kad zagļiem pa rokai vēl nebija ne BMW X5, ne Lexus... Galvenajā lomā – šarmantā aktrise Vija Artmane, kura iejūtas ne tikai valdzinošās milicijas majores, bet arī ņiprās lauku sieviņas tēlā.

Humora un vieglas smeldzes cauraustā Francijas komēdija „Žoržetas romāns” (2004) patiks visām enerģiskajām kundzēm un jaunkundzēm. Filmas sākums LTV1 ēterā - plkst. 21:15. Žoržeta strādā par lidmašīnu apkopēju, bet pati nekad nav ceļojusi. Viņai ir divas kaislības: opera un spēles-konkursi, kas sola zilus brīnumus. Tieši savā dzimšanas dienā Žoržeta laimē ceļojumu uz Reinjonas salu Indijas okeānā. Reģistrējoties lidojumam, viņa iepazīstas ar izcilo pianistu Larošu, kurš piedzīvo slavas norietu. Arī uz salas abi dzīvo vienā viesnīcā. Viņus šķir viss: Žoržeta ir nabadzīga, Larošs - bagāts, Žoržeta – dāsna un sirsnīga, Larošs – īgns. Morāle: blakus tādai sievietei vīrietim vairs nedraud nekādas briesmas!

Svētku priekšvakaru plkst. 22:55 noslēgs koncerts ”Itāļu zvaigznes sievietēm”. Ja kāds saka, ka Sieviešu diena ir pagātne, neticiet nevienam vārdam – itāļi jums pierādīs pretējo! Turklāt dziesmas par mīlestību vislabāk skan itāliski: to pierāda Al Bano, Pupo, Matia Bazar un citi šajā koncertā, kas ļaus veldzēties lieliskās itāļu mīlas balāžu melodijās un gūt neizmirstamas un pozitīvas emocijas tepat Rīgā.

Svētku dienā - 8. martā - skatītājas gaida vēl neredzētas un aizraujošas pārraides. Plkst. 10:00 - pirmizrāde „TV Santa” veidotajam raidījumu ciklam „Mans mazais”. Tā mērķa auditorija būs gan tēti un mammas, gan tiem, kuru ikdiena saistīta ar bērniem un arī tiem, kuri bērniņu auklē vai vēl tikai plāno. Jau pirmajā raidījumā skatītāji iepazīs abus vadītāju pārus: Sarmīti un Valdi Melderus ar viņu meitām Lauru un Luetu, kā arī Ditu Lūriņu-Eglienu un Mārtiņu Eglienu ar dēlēnu Ernestu. Raidījums sniegs atbildes uz dažādiem jautājumiem, piemēram, vai krīzes laikā bērniņu vispār iespējams atļauties, kādas ir valsts garantijas un pabalsti, tāpat netrūks padomu medicīnā, sadzīvē, ģimenes budžeta veidošanā un citās ikvienam jaunam cilvēkam svarīgās lietās. Tomēr pats galvenais – raidījums uz dzīvi skatīsies ar pozitīvismu un jautru skatu uz dzīvi, cenšoties saskatīt saules stariņu jebkurā situācijā.

Plkst. 19:10 – filmas „Ilgais ceļš kāpās” 2. sērija, kas skatītājas saviļņos ne tikai sižeta, bet arī Raimonda Paula mūzikas dēļ. Jo plkst. 21:25 LTV1 ēterā sāksies Sieviešu dienas kulminācija – translācija no Arēnā Rīga notiekošajiem Raimonda Paula Dziedāšanas svētkiem. Vairāk nekā divas stundas būsim kopā ar Maestro, jauniešu jauktajiem koriem no visas Latvijas, Intaru Busuli, Aināru Ērgli, Anci Krauzi, Jāni Stībeli, Viktoru Lapčenoku, Žoržu Siksnu, Niku Matvejevu, Amber, Normundu Rutuli un citiem tautā populāriem māksliniekiem. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents - Arvīds Platpers. Vakara pirmajā daļā skanēs Maestro dziesmas ar latviešu dzejnieku Imanta Ziedoņa, Austras Skujiņas, Raiņa, Aspazijas, Viļa Plūdoņa un Jāņa Petera vārdiem, savukārt otrajā daļā – repertuārs no LTV1 raidījumu cikla „Krodziņā pie Paula”, kas LTV skatītājām sniegs īsti pavasarīgus sveicienus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV