Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pasaules lielākais dinozauru šovs ierodas Latvijā

Kristīne Tjarve, 05.03.2009. 12:39 | komentāri (4)

Decembrī „Arēnā Rīga” ieradīsies ”lielizmēra” izrāde, kas izveidota, balstoties uz pasaules slaveno aizvēstures dinozauru dzīvi attēlojošo BBC televīzijas dokumentālo seriālu. Nebijuša izmēra teatrālais šovs ar reāla izmēra dinozauriem - „Pastaiga ar dinozauriem“ - ir iespaidīgākā ģimenes izrāde, kas jebkad ir izveidota kā iekštelpu uzvedums.

Gada grandiozākā iekštelpu izrāde Latvijā sāksies 2.decembrī. Pārdošanā tiks laistas 5 izrādes, un uz katru šovu plānots pārdot 3000 biļešu. Izrādes ilgs līdz 6.decembrim. Biļetes pārdošanā būs, sākot ar piektdienu, 6.martu pulksten 10:00 Biļešu Servisa pārdošanas punktos un Statoil degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā. Šova biļešu cena ir, sākot no 18,50 LVL. Tiks piemērotas atlaides skolām. Bērniem vecumā līdz 2 gadiem ieeja būs bez maksas.

Balstoties uz ārkārtīgi populāro BBC seriālu „Walking with Dinosaurs“ („Pastaiga ar dinozauriem“), izveidotais šovs ir pasakains, vēsturisks un izglītojošs ceļojums atpakaļ laikā, iepazīstinot skatītāju ar evolūciju, tā laikmeta klimatu, kontinentu un okeānu veidošanos. Izrādē kā efekti izmantoti vulkānu izvirdumi, tāpat skatītājiem ir iespēja redzēt arī lielo komētu, kas ietriecās zemē, un sekas, kā rezultātā šie unikālie eksemplāri negaidīti izmira pirms 65 miljoniem gadu. Šova galvenie varoņi ir reāla izmēra dinozauri savā reālajā vidē, kur redzami cīņas skati, kustības, emocijas un dzirdamas skaņas.

20 miljonus vērtajā šovā piedalās 16 ar speciālām tehnoloģijām vadāmi milzu dzīvnieki to patiesajā izmērā, sākot no Tyrannosaurus Rex līdz lielākajam pa pasauli staigājušajam radījumam visā vēsturē – Brachiosaurus, kura garums sasniedz 17 metrus.

Visā izrādē izmantotās tehnoloģijas un risinājumus izstrādājuši zinātnieki un kvalificēti dizaineri. Milzu reptiļu dzīvi, kustības, emocijas un balsi uz skatuves ar datoru un moderno tehnoloģiju palīdzību vada 150 cilvēki.

Dinozauri un visa tehnika uz Latviju tiks atvesta ar 27 lielām kravas automašīnām. Tā acīm redzami ir lielākā kravas automašīnu karavāna, kas jebkad pārvadājusi vienu iekštelpu šovu.

Izrādi iekštelpu tūrei sagatavojuši nozares lielākie profesionāļi, balstoties uz BBC seriālu. Šova režisors ir kulta mūzikla „Chicago“ producents Skots Feriss (Scott Faris), mākslinieciskais vadītājs Viljams Mejs (William May) (Holivudas hita, vēsturiskā stāsta „Nārnijas daba“ producents), radošais vadītājs Sonijs Tilders (Sonny Tilders) (veidojis „Zvaigžņu kari: Epizode III Situ atriebība“ un „Pīters Pens“ tēlus).

„Šo izrādi nevar raksturot citādi kā grandiozu“, sacīja Igaunijas izrāžu preses pārstāvis Reno Hekkonens. „Vai varat sevi iedomāties stāvam blakus dinozauram? Nevis vienkārši maketam vai modelim, bet gan blakus dzīvai radībai, kas izskatās, kustās un darbojas kā īsta! Tās ir neaprakstāmas emocijas, kaut kas pilnīgi jauns un ārkārtīgi aizraujošs. Tas ir apmēram tā, it kā vēstures grāmata un Holivudas filma pārvērstos realitātē. Tas acīmredzot ir iemesls, kāpēc tā ir ieguvusi tik lielus panākumus visā pasaulē“, piebilda Hekkonens.

BBC televīzijas seriāls „Walking With Dinosaurs” ieguvis sešas slavenās Emmi godalgas, un to redzējuši gandrīz 700 miljoni televīzijas skatītāju visā pasaulē. „Walking With Dinosaurs“ Eiropas tūre, kas sāksies jūlijā, jau iepriekš saņēmusi lielu publikas atsaucību. Tikai ASV šo lepno dinozauru izrādi noskatījušies jau vairāk kā divi miljoni cilvēku.

Šova oficiālais mediju partneris Latvijā: žurnāls IEVA.

Koncertu informatīvi atbalsta: radio Star FM, European Hit Radio, MIX FM, Pirmais Baltijas kanāls, portāli Draugiem un Novonews, laikraksts Vesti segodnja, kā arī Double coffee tīkls.

Papildu informācija:
www.dinozauri.lv
www.dinosaurlive.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV