Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Martā divas Nacionālā teātra repertuāra izrādes skatītājiem būs iespēja noskatīties pēdējo reizi

Inga Vasiļjeva, 09.03.2009. 11:04

10. martā Nacionālajā teātrī pēdējo reizi tiks demonstrēta izrāde „Mērnieku laiki”, savukārt 27. martā pēdējo reizi tiks rādīta komēdija „Apburtais loks”.
Martā divas Nacionālā teātra repertuāra izrādes skatītājiem būs iespēja noskatīties pēdējo reizi

10.martā plkst.19.00 Lielajā zālē brāļu Kaudzīšu romāna „Mērnieku laiki” dramatizējums režisora Viestura Kairiša versijā. Viens no populārākiem latviešu romāniem jaunā atraktīvā versijā, slātaviešus un čangaliešus pulcējot kopā lauku kultūras nama mēģinājumu zālē. Paralēli vietējā kora mēģinājumiem, kuros vīru balsis tiek trenētas Raimonda Paula dziesmu meldiņos, notiek vietējā pagasta kaislību drāma starp Oļiņu un Gaitiņu dzimtu, neļaujot būt kopā Kasparam un Lienai. Tomēr vēl dramatiskāka par cilvēku individuālo likteņu drāmām ir tautas drāma, kas saistīta ar atnākušajiem mērnieku laikiem – kam tiks vairāk zemes, tam būs nauda, gods un vara, un tikumīgie, ticīgie un paklausīgie latvieši aizmirst par Dieva vārdu, kas brīdina no alkatības. Mērnieku laiki iet vaļā...

Viestura Kairiša inscenētais goda maltītes skats izpelnījās Baltijas Mūsdienu drāmas festivāla „Skats 2008” speciālbalvu par īpaši talantīgu skatuvisko risinājumu. Režisors kļuva par 2007./2008. gada sezonas balvas „Spēlmaņu nakts” laureātu nominācijā „Gada režisors” par „Mērnieku laiku” un operas „Zīgfrīds” iestudējumiem. „Mērnieku laiku” pirmizrāde notika 2007.gada septembrī ar uzņēmuma METRUM atbalstu. Iestudējums tika nospēlēts 33 reizes.

Lomās: Inga MISĀNE, Lāsma KUGRĒNA, Astrīda KAIRIŠA, Lolita CAUKA, Uldis ANŽE, Kaspars ZVĪGULIS, Gundars GRASBERGS, Jānis REINIS, Ainārs ANČEVSKIS, Juris LISNERS, Voldemārs ŠORIŅŠ, Jānis SKANIS, Arno UPENIEKS, Ivars KĻAVINSKIS, Jānis VIMBA, Ivars CINKUSS, Juris HIRŠS, Valdis ZUTIS, Ģirts JAKOVĻEVS, Rasma GARNE, Mārtiņš EGLIENS. Izrādē piedalās vīru kora Gaudeamus grupa un SIA Dancis dalībnieki.

27.martā plkst.19.00 Lielajā zālē pēdējo reizi tiks rādīta komēdija „Apburtais aplis” (režisors Mihails Kublinskis). Viena no jaukākām pēdējo gadu bulvārkomēdijām, kas 2003. gadā nominēta Tonija balvai par divām mājsaimniecēm, kas vīlušās savās laulībās nolemj doties uz Itāliju, lai atdzimtu jaunai dzīvei, jaunam savas dzīves “aprīlim”. Izrāde, kas ļaus jums atpūsties un izbaudīt teātri kā izklaidi no ikdienas darbiem.

Lomās: Anna KLĒVERE, Lolita CAUKA, Ilze RUDOLFA, Evija SKULTE, Baiba INDRIKSONE, Mārtiņš BRŪVERIS, Ģirts JAKOVĻEVS, Egils MELBĀRDIS.




Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV