Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Tuvojas pirmizrāde komēdijai „Vakariņas ar muļķi“

Sigita Paula Cepleviča, 13.03.2009. 10:09

12.martā VEF Kultūras pilī uz lielās skatuves notika pirmā izrādes prezentācija. Kaut arī līdz pirmizrādei vēl palikušas vairāk kā divas nedēļas, visi izrādes lomu atveidotāji ir gatavi jau tagad sākt spēlēt izrādi.
Tuvojas pirmizrāde komēdijai „Vakariņas ar muļķi“

Galerijas:

To, ka šis laiks ir īpaši piemērots komēdiju uzvešanai apliecina skatītāju lielā interese par topošo izrādi. Luga pieder pie Latvijā vēl mazpazīstamā situāciju komēdijas žanra un turklāt ir viena no pasaulē veiksmīgākajām šī žanra lugām. Lugas autors Fransiss Vebērs ļoti veiksmīgi izmanto vārdu un domu spēli , viegli un raiti virzot uz priekšu lugas sižetu. Režisors atzina, ka ir ļoti patīkami strādāt ar tik labu materiālu un uzsvēra, ka galvenā uzveduma vērtība ir tajā iesaistītās spilgtās personības. Skatītājiem būs ļoti interesanti vērot, kā uz skatuves darbojas pazīstamas TV un Radio ētera personības. Pats režisors, iestudējot lugu, nereti jūtoties kā Domburšovā, redzot sev apkārt tik daudz pazīstamu seju.

Mūžīgais motors un dzinējspēks izrādē ir visu mīlētais Haralds Burkovskis, kurš pastāstīja, ka savā laikā bērnudārzā esot spēlējis Kraukšķīti, izrāde esot pat filmēta, taču diemžēl filma esot izgaismota un pie skatītājiem tā arī nav nonākusi, tā, ka šī ir viņa otrā lielā iespēja kļūt par skatuves zvaigzni! Izrādi kopumā viņš raksturo ar teicienu, ka ir labi, ja gudrais tēlo muļķi, bet nemaz nav labi, ja muļķis tēlo gudro.

Arī sirsnīgais spēkavīrs Raimonds Bergmanis ir gandarīts par iespēju spēlēt izrādē. Lugā apspēlēto muļķību viņš raksturo kā visas mūsu sabiedrības nopietnu kaiti, kura izpaužas samākslotībā ikdienišķajās attiecībās un kas visuzskatamāk parādās tad, kad mūsu cilvēks izkāpj no lidmašīnas kaut kur ārzemēs.

Guntis Veits atzīst, ka ir ļoti priecīgs par to, ka izrādē viņš spēlē nodokļu inspektoru, jo dzīvē viņš kā uzņēmējs ir apgrieztā situācijā, kad finanšu inspekcija nodarbojas ar viņu. Viņš apsver arī profesijas maiņu, jo būt nodokļu inspektoram viņam ļoti patīk, tā esot reāla iespēja „paņemt kādu priekšā un tā nopietni apstrādāt“.

Izrādes producente un radošās apvienības Meistaru Teātris vadītāja Laila Ilze Purmaliete atceras, ka Daini Gaideli (vienīgo profesionālo aktieri izrādē) izvēlējās pēc tā, ka labi atceras, kā viņš Jaunajā Rīgas Teātrī kādā izrādē spēlēja biļešu konduktoru, un to darīja tik dabiski, ka viņa bija pārliecināta, ka tas tiešam ir īstais konduktors. Galvenā prasība viņam šajā izrādē ir neko nespēlēt, bet būt tikpat dabiskam.

Abas izrādē darbojošās sievietes Jana Kalniņa un Latvijas Radio „ētera balss“ Agnese Linka visvairāk ir gandarītas par iespēju spēlēt tik labā kompānijā, jo jau pats mēģinājumu process vienmēr izvēršas par smieklu pilnu un dzīvespriecīgu notikumu, un viņas ir pārliecinātas, ka izrāde skatītājiem ļoti patiks.

Izrādes tērpu māksliniece ir Danuta Ābele.

Izrādes notiks: 30.martā, 12.aprīlī, 17.maijā, 26.maijā un rudenī - Rīgā VEF Kultūras pilī. 1.aprīlī Ogres Kultūras centrā un 5.maijā Valmieras Kultūras centrā.

Biļetes ir pieejamas „Biļešu Paradīze“ kasēs visā Latvijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV