Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LNT rāda seriālu "Slazds" ar leģendāro aktieri Aleksandru Abdulovu

Lea Liepiņa, 18.03.2009. 14:50

LNT kanālā no 30. marta pirmdienās plkst. 21.00 demonstrēs detektīvseriālu „Slazds” ar izcilo krievu aktieri Aleksandru Abdulovu vienā no savām pēdējām kinolomām.
LNT rāda seriālu "Slazds" ar leģendāro aktieri Aleksandru Abdulovu

Slavenam fotokorespondentam Mihailam Volobujevam pēkšņi pazudusi sieva Katerina. Nekādus notikušā iemeslus, ne arī nozieguma pierādījumus atklāt neizdodas. Mihails ir spiests atzīt, ka atbilde visdrīzāk meklējama pagātnē. Viņa paša pagātnē. Un, ja būt pavisam godīgam, tad kā atbildēt uz galvenajiem jautājumiem: vai viņa gandrīz trīsdesmit gadus ilgā laulība bijusi laimīga? Vai viņš bijis labs vīrs un tēvs? Vai labi pazina savu sievu? Bet tikmēr viena pēc otras tiek noraidītas versijas par pašnāvību un slepkavības mēģinājumu. Aplis ap jau uz nervu sabrukuma robežas esošo Volobujevu savelkas arvien ciešāks – viņš pats izrādās galvenais un, jā, arī vienīgais aizdomās turamais slepkavībā. Tikai viens apstāklis vēl ir viņam par labu – sievas līķis joprojām nav atrasts...

Seriāls „Slazds” kļuva par sensāciju, absolūtu reitingu līderi Krievijā. Šie panākumi ir pelnīti un saprotami: popularitāti skaidro ne tikai ar augsto kvalitāti un ļoti labo sižetu, kura autors ir ievērojamais dramaturgs Eduards Volodarskis („Savs starp svešiem, svešais starp savējiem”, „Mans draugs Ivans Lapšins”, „Soda bataljons”), bet vispirms jau ar izcilo aktieru ansambli – „Slazdā” galvenās lomas atveido krievu kino lielākā mēroga zvaigznes Aleksandrs Abdulovs un Irina Aļferova. Jo intriģējošāk ir tas, ka šis seriāls ir pirmais viņu kopprojekts ilgu gadu laikā, kam bijušie laulātie piekrita kopš šķiršanās. Bet reiz taču, vēl kopš filmas „Ar mīļotajiem nešķirieties”, Abdulovs un Aļferova bija padomju kino skaistākais pāris. Seriāla režisors Vladimirs Krasnopoļskis stāsta, ka abi slavenie aktieri uz galvenajām lomām aicināti apzināti: ”Par Abdulovu un Aļferovu vienmēr ir runāts kā par visredzamāko pāri kā uz padomju kinoekrāniem, tā dzīvē. Tieši tādus cilvēkus mēs arī vēlējāmies parādīt – skaistus, ar skaistu mīlestības stāstu.” 

Savukārt Katerinu jaunībā atveido Irinas Aļferovas meita Ksenija, kas turklāt vienmēr uzskatījusi Aleksandru Abdulovu, kas viņu uzaudzinājis, par savu tēvu, kaut īstais meitenes tēvs ir cits.

Aptaujātie televīzijas skatītāji atzinuši, ka skatās seriālu vēl viena iemesla dēļ – lai vēl kādā veidā paustu solidaritāti mīļotajam aktierim – jau toreiz bija zināms, ka Aleksandram Abdulovam ir vēzis jau neārstējamā stadijā. 2008. gads sākās ar skumju vēsti – aktieris zaudēja cīņā ar slimību un 54 gadu vecumā mira. Savas vairāk nekā 30 gadus ilgās karjeras laikā Aleksandrs Abdulovs piedalījies neskaitāmās teātra izrādēs un spēlējis vairāk nekā 120 filmās, tostarp leģendārajās „Parasts brīnums”, "Tas pats Minhauzens", "Ģēnijs", "Brēmenes muzikanti", "Gardemarīni". Abdulova varoņi kļuva par spilgtu 20.gadsimta septiņdesmito un astoņdesmito gadu paaudzes simbolu.

Seriāls „Slazds” (Капкан. Detektīvfilma/ melodrāma. Krievija, 2007. gads.) LNT kanālā no 30. marta pirmdienās plkst. 21.00.

Resursi internetā:
http://ruskino.ru/mov/9516

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV