Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijā izdots norvēģu rakstnieka Erika Fosnesa Hansena romāns “Sieviete lauva”

Pēteris Jankavs, 18.03.2009. 15:46

Apgāds "Atēna" laidis klajā norvēģu rakstnieka Erika Fosnesa Hansena romānu “Sieviete lauva”. No norvēģu valodas to tulkojusi Dace Deniņa.
Latvijā izdots norvēģu rakstnieka Erika Fosnesa Hansena romāns “Sieviete lauva”

1912. gadā Norvēģijā mazā stacijas pilsētiņā piedzimst dīvains bērns. Meitenes māte nomirst dzemdībās, un mazā Ieva aug viena ar tēvu, kas viņu patur nošķirtībā no miestiņa sabiedrības. Ieva cieš no ārkārtīgi retas ģenētiskas slimības, kas piešķir viņai ērmīgu ārieni. Mazo pilsētiņu pārņem baumas un ar šausmām jaukta ziņkāre... “Šedevrs (..) To lasa ar aizrautību un šaušalām, nemieru un nelabumu, saviļņojumu un trauksmi. (..) Spožs, dzirkstošs, izprotošs un skumjš romāns par cilvēku aizspriedumiem un stūrgalvīgo ideālu, ko dēvē par normālību. Izcila fabula, kas raisa dziļas pārdomas.”
Henriete Bakera Linda, Jyllands-Posten

“Šim romānam piemīt kaut kas klasisks, tas nesteidzas, tomēr lasītājs visu laiku jūt spriedzi. Turklāt Fosness Hansens ir arī gudrs, viņš izprot cilvēkus, savstarpējās attiecības un dzīves neparastos pavērsienus. No stāstnieka debesīm maigi līst debesu manna. Un to bieži nedabū piedzīvot.”
Nilss Gunders Hansens, Berlingske Tidende

“Liels alegorisks romāns (..) Šis stāsts ir reizē fantastisks un humāns cildinājums patiesajai cilvēcībai. (..) Fantastisks romāns par fantastisko, mākslinieciska vīzija par mākslas dziļāko būtību zem vārdu un matu aizsega.”
Henriks Vivels, Weekendavisen

“Izcila stāstnieka prasme (..) Ievas stāsts lasītāju savaldzina un satrauc, piespiežot paraudzīties pāri stereotipiem literatūrā un dzīvē. (..) Eriks Fosness Hansens savā grāmatā izpleš fantāzijas un kritiskās domas spārnus.”
Ide Hejlskova, Kristeligt Dagblad

Šis projekts tika finansēts ar Eiropas Komisijas un Latvijas republikas Kultūras ministrijas atbalstu.

Norvēģijā vēl nav iznācis turpinājums Erika Fosnesa Hansena romānam Vēstījumi par sargāšanu. Arī Latvijā to ļoti gaidām.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV