Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Mākslas darbinieku nams aicina uz Antona Čehova izrādi “Ķiršu dārzs”

Diāna Āboliņa, 20.03.2009. 08:02

27. martā plkst. 20.00 Vecpilsētas teātris aicina skatītājus vēlreiz tikties ar A. P. Čehova varoņiem Mākslas darbinieku namā, Vaļņu ielā 9, kur baudot karstu tējas tasi būs iespējams līdzi just Čehova savādajiem, lepnajiem, bet vienlaikus arī nožēlojamajiem varoņiem.
Mākslas darbinieku nams aicina uz  Antona Čehova izrādi “Ķiršu dārzs”

1904. gada 17. janvārī rakstnieka Antona Pavloviča Čehova 44. dzimšanas dienā Maskavas Dailes teātrī notika "Ķiršu dārza” pirmizrāde. 100 gadus vēlāk 2004. gada 17. janvārī Nomales teātrī Sarkandaugava skatītāju vērtējumam tika nodota ''Ķiršu dārza" pirmizrāde. Ar šo izrādi teātris piedalījies festivālā Rēzeknē un 2004. gada jūlijā, pateicoties Kultūrkapitāla fonda atbalstam, Ungurmuižā ar atzīmēja rakstnieka 100 gadu piemiņas jubileju.

Izrāde ir atvadīšanās no pagātnes, kurai nolemta bojāeja, tiekšanās uz rītdienu, par to rakstīja Čehovs pirms 100 gadiem un uzrunā mūs arī šodien. Tā ir atvadu drāma, kurā šķiras no pagājības un meklē jauno, lai gan izrādes varoņiem šie meklējumi nepārsniedz taustīšanās līmeni, viņus aizvainojusi slikti nodzīvotā dzīve. Šie ļaudis ir gan ētiski tīri, gan arī samaitāti. Izrādē viss norisinās ļoti gaisīgi un strauji, jo cilvēki izvairās no galvenā, no savas dzīves...

Mazliet rēgaini, mazliet smieklīgi, nedaudz skumji varoņi, izrāde par pagātni, tagadni un nākotni, par grēkiem, vājībām un dzīvi. Drosmīgs komēdijas, pat farsa savienojums ar maigu un tīru liriku.

Biļetes uz izrādi iepriekšpārdošanā nopērkamas Biļešu Servisa kasēs, kā arī pirms izrādes Mākslas darbinieku namā.

Intervija ar izrādes režisori Edīti Neimani un aktieriem radio NABA raidījumā „Studenta pietura” 23. martā 16:00.

Papildus informācija Mākslas darbinieku nama mājas lapā – www.mdn.lv vai pa telefonu - 67216765

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV