Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Liepājā notiks jau 3. Starptautiskais amatieru teātru festivāls

Ināra Kalnarāja, 20.03.2009. 11:20

Jau trešo gadu Liepājā 27. un 28. martā notiks Starptautiskais amatieru teātru festivāls, kurā šogad piedalīsies septiņi amatieru teātri, pārstāvot Latvijas pilsētas, Čehiju, Igauniju un Lietuvu. Divu dienu programma Liepājas Latviešu biedrības namā ikvienam interesentam bez maksas piedāvās noskatīties izrādes gan bērniem, gan pieaugušajiem.
Liepājā notiks jau 3. Starptautiskais amatieru teātru festivāls

Šogad festivāls pārstāvēts ģeogrāfiski plašāk salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, jo Liepājā ieradīsies amatieru teātru kolektīvi no Saldus, Limbažiem, Kuldīgas, Sāremā (Iagunija), Telšai (Lietuva) un Prāgas (Čehija).

Arī festivāla repertuārs ir daudzpusīgs. Kuldīgas teātris bērniem rādīs izrādi „Pelīte, Melīte”, savukārt jauniešu auditorijai tiks rādīta Elīnas Zālītes izrāde „Bīstamais vecums”. Limbažu kolektīvs iestudējis mūsdienu dramaturģijas darbu – Leldes Stumbres „Pāris, nepāris”. Prāgas teātris uz Liepāju solījis atvest interesantu studijas darbu – L. Filatova darbu „Par kareivi Fedotu”, savukārt Igaunijas jauniešu teātra studija skatītājiem piedāvās interesantu interpretāciju par igauņu nacionālo eposu „Kalevipoegs”. Jauniešu auditorijai domāta ir arī izrāde par aktuālo narkotiku tēmu „Adele CV”.

Kā atzīst festivāla organizatori, attīstot un pilnveidojot festivāla tradīcijas, būtiski ir veikt profesionālu festivāla analīzi, saglabājot objektivitāti un festivāla pievilcību tā dalībniekiem. Tāpēc arī šogad festivālam ir pieaicināti speciālisti – Ilze Kļaviņa, Anna Jozauska un Edīte Tišheizere, kas sniegs vērtējumu un piedalīsies diskusijās par festivāla norisi.

Amatieru teātru festivālu organizē Liepājas aktrišu folkloras apvienība, biedrība „Atšatukas” un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra kolektīvs – Liepājas Tautas teātris.

Festivāla norisi finansiāli jau trešo gadu atbalsta Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde „Kultūras pārvalde” un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV